Connect with us

Останато

Форум „Како да се подобри бизнис опкружувањето во Македонија?“

Објавено

на

Форум на тема „Како да се подобри бизнис опкружувањето во Македонија – општествени и економски промени“ ќе се одржи денеска во Битола.

Ќе се дискутира на теми поврзани со даноците и работните односи, кои се специфични за секторот на информатички и комуникациски технологии. Конкретно, за даночната регулатива (Данок на додадена вредност, Данок од добивка, Персонален данок) и работната сила, односно зголемување на обемот на достапна ИКТ работна сила, планирање и регрутација на работна сила, доквалификација и преквалификација на кадар.

Форумот го организира Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии – МАСИТ во рамки на проектот на УСАИД – „Партнерство за подобра бизнис регулатива“. Тоа е четиригодишен проект финансиран од УСАИД Македонија, имплементиран од ЕПИ Центар Интернационал во соработка со МАСИТ, Стопанската комора на Македонија, Стопанската комора на Северо-Западна Македонија и Сојузот на стопански комори на Македонија.

Останато

На повикот “СтартАПувај“, финансиран од ФИТР и Светската банка се пријавиле 186 компании

Објавено

на

Во Фондот за иновации и технолошки развој беа презентирани првичните резултати по завршената административна проверка на пристигнати апликации на јавниот повик за инструментот „Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва старт ап и спин оф – СтартАПувај“, финансиран од ФИТР и Светската банка. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Уапсени членови на меѓународна група која ограби сефови во две македонски банки

Објавено

на

Обвинителството за организиран криминал отвори истрага против седуммина осомничени за ограбување сефови во две македонски банки, објави Сакам да кажам. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Потпишан меморандум за соработка помеѓу ЗВРМ и ИОРРМ

Објавено

на

На 09-ти Јануари 2019 година, Здружението на Внатрешни Ревизори на Македонија (ЗВРМ) и Институтот на овластени ревизори на Република Македонија (ИОРРМ) потпишаа Меморандум за соработка, со кој се потврдува взаемната соработка за подигнување на професијата Внатрешен Ревизор и Овластен Ревизор на повисоко ниво, промовирање на стручноста, знаењето и професионалноста на своите членови. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange