Connect with us

Депозити

Фондот за осигурување на депозити досега исплатил 77% од вкупниот износ на обесштетување

Објавено

на

Фондот за осигурување на депозити ја информира јавноста дека од почетокот на исплатата на обесштетувањето на депонентите на “Еуростандард банка” АД Скопје во стечај со право на обесштетување до денес се исплатени вкупно 3,2 милијарди денари. 

Досега исплатениот износ претставува близу 77% од вкупно дозначените средства од Фондот кон четирите деловни банки преку кои се врши исплата на обесштетување.

Обесштетувањето на наследниците според наследни решенија исто така се одвива непречено и исплатата на истите се врши директно преку Фондот за осигурување на депозити. Наследниците ја доставуваат целокупната документација по електронски пат до Фондот, по што Фондот изготвува потврди за обесштетување на депоненти и врши директна исплата на наследниците од сметката на Фондот. 

До денес се исплатени близу 10 милиони денари по основ на обесштетување на наследници на депоненти на “Еуростандард банка” АД Скопје во стечај.

 

Депозити

Халкбанк АД Скопје ги зголеми каматните стапки за физички лица на сите депозитни производи

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје ги известува своите почитувани корисници дека изврши зголемување на редовните каматни стапки за физички лица на сите депозитни производи. (more…)

Продолжи со читање

Депозити

Замисли желба, штеди и исполни ја со Новогодишниот Промо депозит на Халкбанк

Објавено

на

Секој од нас има соништа и желби. Можеби посакувате поголем дом, одмор во некоја егзотична земја или луксузен автомобил. Можеби сакате да можете да го живеете пензионерскиот живот што е можно поудобно. Или да ја реновирате куќата, да започнете сопствен бизнис или да ги купите најновите гаџети. (more…)

Продолжи со читање

Депозити

Новогодишен Промо депозит од Халкбанк со камати до 3,3%

Објавено

на

Во пресрет на предновогодишната еуфорија кога сите се подготвуваме за дочекот на Новата година, покрај трошоците што ги правиме за славење и набавка на подароци за најблиските, потребно е да размислуваме и за целите кои што планираме да ги исполниме и плановите што сакаме да ги реализираме во текот на 2023та година. (more…)

Продолжи со читање

Популарно