Connect with us

Компании

Финтек компанијата Paynetics ги презема ограноците на WireCard во Велика Британија и Ирска

Објавено

на

Бугарската финтек компанијата „Paynetics” објави во петокот дека преку своето работење во Велика Британија, се стекнала со портфолиото на корпоративната платежна картичка што е дел од деловната германска „WireCard” во Велика Британија и Ирска.

Според договорот, „Paynetics” ќе соработува со корпоративни клиенти, кои претходно се потпираа на „WireCard” за издавање картички и услуги за плаќање, за усвојување на „Paynetics” за продолжување на своите постојни програми за картички, се вели во соопштението на бугарската компанија.

Како дел од аквизицијата, „Paynetics” ќе им обезбеди на своите нови клиенти брза, безбедна и непречена транзиција, заедно со стратешки план за производи за идниот развој на овие програми, кои досега се соочуваа со можност за постепено укинување.

Ова е водечка дејност за „Paynetics” и клучна пресвртница за нас во однос на нашето проширување на пазарот во Велика Британија и Европа. Но, тоа е исто така промена во игрите за нашите нови клиенти, кои сега се во сигурни раце и пред себе имаат јасен патоказ за нивниот бизнис, рече Валери Валтчев, коосновач на „Paynetics”.

„Paynetics”исто така, објави дека го назначи Мајк Пеплоу за извршен директор на својот бизнис во Велика Британија.

Компании

Оглас за вработување во Кроациа Осигурување АД – Друштво за осигурување на живот Скопје

Објавено

на

Врз основа на член 22 став 2. и член 23. став 2. од Законот за работни односи, Кроациа Осигурување АД – Друштво за осигурување на Живот со седиште на Ул. Костурски Херои, бр.38, 1000 Скопје, на ден 25.11.2020 година распишува

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ:

Финансиски советник за животно осигурување (more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во ТИГО Фајнанс

Објавено

на

Финансиско друштво ТИГО Фајнанс ДООЕЛ Скопје е современа компанија која применува иновативна и модерна технологија, посветена на корисниците. Нуди брзи и лесни решенија за микрокредитирање на физички лица кои се достапни секому. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во ФД M Кеш Македонија ДООЕЛ Скопје

Објавено

на

Финансиско друштво M Кеш Македонија ДООЕЛ Скопје е небанкарска финансиска институција, специјализирана за брзо одобрување и исплата на мали, необезбедени потрошувачки кредити. (more…)

Продолжи со читање

Популарно