Connect with us

Компании

Филип Морис прогласен за топ работодавач во светски рамки

Објавено

на

Филип Морис Интернешнл (PMI) петта година по ред е прогласен за топ работодавач во светски рамки од страна на холандскиот Институт за врвни работодавачи.

Ова признание е еден вид потврда за напредокот штo Филип Морис Интернешнл (ФМИ) го прави како дел од процесот на трансформација, цврсто позиционирајќи ја компанијата меѓу најпрестижните работодавачи во светот со фокус на задоволување на потребите на глобално разновидната работна сила.

„Ние сме горди што сме именувани како една од 16-те меѓународни организации на годинешното глобално сертифицирање „Топ работодавач“, што зборува за нашата постојана извонредност во практиките за управување со човечки ресурси и нашата способност да ги задоволиме потребите на современата работна сила“, изјави Адријан Шутер, глобален раководител на интегрирано управување со таленти. „Визијата на PMI да создаде иднина без консумација на цигари, ја поттикна енергијата и страста на нашата работна сила која се состои од 73.500 глобални вработени да застане зад нашите напори да донесеме позитивни промени за возрасните пушачи кои инаку би продолжиле со пушењето и, секако, за целото општество“, додава тој.

Инаку, Институтот за врвни работодавачи ги доделува овие признанија проценувајќи ги HR практиките на компаниите во шест димензии: нивната способност да управуваат со стратегијата, обликувањето на трансформацијата, привлекувањето на вработени, развој на работната сила, ангажман на вработени и обединување на вработените преку културата.

Како дел од процесот на сертифицирање, ФМИ требаше да демонстрира пред независните ревизори за човечки ресурси дека се истакнува во овие шест димензии одговарајќи на 400 прашања поткрепени со докази.

Филијалите на Филип Морис Интернешнл исто така беа признати како водечки работодавачи во 44 земји низ Европа, Блискиот исток, Африка и Азија / Пацифик.

Компании

Сава пензиско друштво оствари добивка од 1,58 милиони евра во 2020 година

Објавено

на

Сава пензиско друштво а.д. Скопје преку Македонска Берза објави ревидиран финансиски извештај за периодот 01.01.-31.12.2020 година. (more…)

Продолжи со читање

Компании

КБ Прво пензиско друштво оствари добивка од 2,3 милиони евра во кризната 2020 година

Објавено

на

КБ Прво пензиско друштво а.д. Скопје преку Македонска Берза објави ревидиран финансиски извештај за периодот 01.01.-31.12.2020 година. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Тихомир Петрески нов Претседател на Управниот одбор во Триглав пензиско друштво

Објавено

на

Согласно одлуката на Надзорниот одбор на Триглав пензиско друштво АД Скопје, донесена на 12-та седница, одржана на 25.02.2021 година и по издадено одобрение од страна на Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување – МАПАС, од 01.04.2021 година г-дин Тихомир Петрески ја презема функцијата член и Претседател на Управниот одбор на Триглав пензиско друштво АД Скопје. (more…)

Продолжи со читање
Популарно