Connect with us

Останато

УЈП со важно соопштение за сите кои ја користат апликацијата „Мој ДДВ“

Објавено

на

Управата за јавни приходи известува дека се врши прилагодување и ажурирање на апликација „МојДДВ”.

„Додека трае ажурирањето и прилагодувањето граѓаните за да ги скенираат фискалните сметки, потребно е во мобилната апликација во делот “ПРОФИЛ” во прозорчето “Тип на баркод скенер” каде што сега стои “Напреден” да ја изберат опцијата “Основен”. Фискалните сметки кои не може да се скенираат преку опцијата “Основен”, може да се скенираат на киосците и бар код читачите што се поставени во просториите на Управата за јавни приходи“, соопштија од УЈП.

УЈП ќе ги извести граѓаните повторно кога во Тип на баркод скенер” да ја изберат опцијата “Напреден” при скенирање на фискалните сметки.

Останато

Еcommerce4all.eu – бесплатна едукативна платформа за развој на прекуграничната е-трговија во ЦЕФТА

Објавено

на

Неодамна е комплетирана – ecommerce4all. eu – првата регионална платформа за е-трговија која претставува информативен центар е-трговија во ЦЕФТА регионот. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Европската комисија предвидува раст од 2 проценти на македонската економија за годинава

Објавено

на

Европската комисија предвидува дека македонската економија годинава ќе забележи раст од два отсто, а во 2024 од 3,1 проценти. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Ќе се издава граѓанска обврзница за финансирање на развојни проекти

Објавено

на

Министерството за финансии планира во јуни да издаде граѓанска обврзница со рок од две години и со примамлива камата. Според министерот за финансии, Фатмир Бесими, новиот финансиски инструмент ќе им овозможи на граѓаните да купат обврзница од минимум 10.000 денари, а со цел развој на финансикиот пазар. (more…)

Продолжи со читање

Популарно