Connect with us

Домашни банки

Услугата безготовински платен промет на Еуростандард банка достапна во нови 36 локации на Македонска пошта

Објавено

на

Еуростандард банка АД Скопје ги информира своите клиенти дека услугата безготовински платен промет во земјата на Еуростандард банка АД Скопје, отсега е достапна во нови 36 локации на Македонска пошта. 

На овој начин Еуростандард банка се труди своите услуги да ги доближи уште повеќе до клиентите, со цел да им го олесни секојдневното работење и да им заштеди време и пари.

 

Услугата безготовински платен промет ги вклучува:

– прием на документација за отворање на денарска трансакциска сметка на правно лице,

– сите видови на безготовински трансакции,

– печатење на извод,

– податоци за блокада на сметка

 

Eдиниците на поштенска мрежа на Македонска пошта каде е достапна услугата безготовински платен промет можете да ги погледнете на ТУКА.

 

За користење на услугата безготовински платен промет во земјата на Еуростандард банка потребно е само да имате денарска трансакциска сметка на правно лице во Банката. За отворање на ваква сметка потребно е во некоја од наведените локации на Македонска пошта или во филијалите на Еуростандард банка да приложите:

– тековна состојба од Централен регистар на постара од 3 месеци

– фотокопија од ЗП Образец од Централен регистар заверен на нотар

– документ за лична идентификација на управител, сопственик и овластено лице.

 

Сите останати документи потребни за отворање на денарска трансакциска сметка на правно лице можете да ги добиете на веб страницата на Еуростандард банка на следниот линк: eurostandard.com.mk/mk/ostanatiuslugi-pravni/smetki-pr#потребни-документи

 

 

Домашни банки

Халкбанк АД Скопје започнувајќи од 1-ви февруари ќе изврши промена на Тарифата за платен промет во земјата

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје ги известува своите почитувани клиенти дека почнувајќи од 01.02.2021 година направи измена во тарифата за надоместоци и услуги на Банката во делот на месечно одржување на трансакциона сметка за правни лица, се менуваат следните тарифни ставки и истите гласат: (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Стопанска банка а.д. Битола започна со предвремена исплата на јануарските пензии

Објавено

на

Стопанска банка а.д. Битола ги известува своите клиенти пензионери кои својата пензија ја примаат преку Стопанска банка а.д. Битола и се корисници на картички, дека можат да располагаат со јануарските пензии преку мрежата на банкомати и во трговската мрежа од денес (26.01.2021 година). (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

УНИБанка од денес започнува со предвремена исплата на јануарските пензии

Објавено

на

УНИБанка АД Скопје со цел да излезе во пресрет на потребите на своите клиенти – пензионери, известува дека овозможи исплатата на пензијата за месец јануари на трансакциска сметка да биде денес, на (26-ти јануари 2021 година). (more…)

Продолжи со читање

Популарно