Connect with us

Домашни банки

УНИ Банка оствари добивка од 62,7 милиони денари во првите три месеци од 2018 година

Објавено

на

УНИ Банка во 2018 година оствари позитивен финансиски резултат во износ од 62,7 милиони денари, што претставува пораст од 15,3% во однос на минатата година. Главна причина сe нето приходите од камати и нето приходите од провизии и надомести, што постигнаа раст од 15,4% и 20,9% соодветно.

Кредитното портфолио во наведениот период се зголеми за 16,3% и достигна ниво од 11,7 милијарди денари. Депозитната база во истиот период се зголеми за 14,8% и достигна ниво од 13,7 милијарди денари.

Банката продолжува да одржува конзервативна политика во управувањето на кредитниот ризик , што е основна причина за релативно ниското ниво на лоши пласмани и резервации во кредитното портфолио.

Според бизнис планот на банката и во 2018 година Уни Банка планира да продолжи со тенденцијата на зголемување на активата, подобрување на финансиските перформанси и капиталот, што би ја зајакнало стабилната позиција во македонскиот банкарски систем.

Домашни банки

Огромно срце за сите на точак – нов #ВозиПравоВозиЗдраво предизвик за #НеделаНаМобилност

Објавено

на

Овие денови пред 6 години Стопанска банка АД – Скопје го организираше првото издание на „Вози право, вози здраво“ и почна да ја „вози“ заедно со своите поддржувачи оваа приказна за грижа за нашата животна средина и за развој на вело културата! (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Експозитурата на УНИБанка во Охрид отсега на нова локација со нов и модерен изглед

Објавено

на

УНИБанка ги известува своите клиенти дека експозитура Охрид е преселена на нова локација во помодерни простории со цел подобрување на корисничкото искуство.  (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка спонзор на ИФФК „Браќа Манаки“

Објавено

на

Интернационалниот фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“ со целата своја уметничка вредност годинава се враќа во Битола со своето 42-ро издание. Филмските уметници и нивните љубители од 16 до 21 септември во Битола, преку една хибридна форма, ќе имаат можност да уживаат во програмата на фестивалот која содржи 10 долгометражни и 10 кратки филмови.

(more…)

Продолжи со читањеПопуларно