Connect with us

Домашни банки

УНИБанка ја издаде втората емисија на перпетуални обврзници во вредност од 2,5 милиони евра

Објавено

на

УНИБанка АД Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста дека на ден 30.08.2022 година, успешно ја регистрираше во Централниот Депозитар за хартии од вредност втората емисија на перпетуални обврзници – 2.500  перпетуални обврзници со номинална вредност од 1.000 ЕУР и вкупна номинална вредност од 2.500.000 ЕУР, односно 154.237.500 МКД пресметано по среден курс на НБРСМ, еден ден пред денот на носењето на Одлуката на Собрание на акционери.

Правата од хартиите од вредност настануваат на 30.08.2022 година, по уписот на хартиите од вредност на сметките на сопствениците во депозитарот за хартии од вредност.

Домашни банки

НЛБ Банка прогласена за „Банка на годината за 2022“ од The Banker

Објавено

на

Реномираниот интернационален финансиски магазин, The Banker, по единаесетти пат ја прогласи НЛБ Банка за „Банка на годината за 2022“. Со ова признание НЛБ Банка уште еднаш ја потврди својата позиција на најнаградувана банка во РС Македонија. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Нова докапитализација на ПроКредит Банка во вредност од 13 милиони евра

Објавено

на

Прокредит банка АД Скопје изврши зголемување на капиталот на банката за дополнителни 13 милиони евра. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Стопанска банка АД – Скопје во соработка со Црвен крст на Град Скопје организираше успешна крводарителска акција

Објавено

на

Во соработка со Црвен крст на Град Скопје на 28.11.2022 во просториите на административната зграда на Стопанска банка АД – Скопје организирана беше крводарителска акција на која учество зедоа 65 вработени од Скопје. (more…)

Продолжи со читање

Популарно