Connect with us

Домашни банки

Турхан Адеми ќе продолжи да ја извршува функцијата Извршен Директор на Халкбанк АД Скопјеи во наредните две години

Објавено

на

Врз основа на член 166-б од Законот за хартии од вредност, согласно Решението на Гувернерот на Народната банка на Република Северна Македонија, издадена е претходна согласност за реименување на г-дин Турхан Адеми за Извршен Директор на Управниот одбор на Халкбанк АД Скопје, известува Банката преку соопштение на Македонска берза.

Промените се упишани во Централниот регистар на Република Северна Македонија на ден 04.02.2021 година.

Г-дин Турхан Адеми ќе продолжи да ја извршува функцијата Извршен Директор на Управниот одбор на Халкбанк АД Скопје во наредните две години, сметано од 01.02.2021 година.

Фото: Денар.мк

Домашни банки

Намалување на каматните стапки на Халкбанк на кредити за физички лица

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје изврши намалување на каматните стапки на потрошувачкиот и хипотекарниот кредит наменети за физички лица и понуди атрактивни услови за станбениот кредит. Овие услови ќе важат во промотивен период  до 31 декември 2023 година. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

„ФИКСНО СИ Е ФИКСНО“ – станбен и потрошувачки кредит на Шпаркасе Банка со фиксна каматна стапка

Објавено

на

Шпаркасе Банка АД Скопје посветено работејќи на визијата да биде прв избор на клиентите и водечка банка по квалитет на услугa, стартува со нови атрактивни понуди за сите клиенти, со најповолни услови. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка ќе овозможи тргување со акции без провизија на „Инвеститорскиот ден“ на Македонската берза

Објавено

на

Комерцијална банка и оваа година ќе им овозможи на граѓаните еден ден да купуваат или да продаваат акции на Македонската берза без плаќање провизија за брокерски услуги. Со ова Банката ќе даде свој придонес за успешна реализација на четвртиот по ред „Инвеститорски ден“ на Македонската берза, што ќе се одржи на 13.09.2023 година (среда). (more…)

Продолжи со читање

Популарно