Connect with us

Домашни банки

ТТК Банка ќе започне со исплата на дивиденда на 23.08.2021 година

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје ги известува своите акционери дека почнувајќи од 23.08.2021 година ќе врши исплата на дивиденда за 2020 година. Право на исплата на дивиденда за 2020 година имаат сите акционери на ТТК Банка АД Скопје кои се евидентирани во книгата на акции на 11.08.2021 година.

Врз основа на член 53 и член 56 точка 2 став 4 од Статутот на ТТК Банка АД Скопје, а во согласност со Одлуката за определување на износот на дивидендата и датуми на исплата на дивиденда за 2020 година (дивиденден календар) бр.02-3072/6 од 15.04.2021 година усвоена на Седницата на акционери на Банката одржана на ден 15.04.2021 година, Надзорниот одбор на Банката на ден 4.8.2021 година, ја утврди следната:

ОДЛУКА
за определување на износот на дивиденда и датуми на исплата 
на дивиденда за 2020 година (дивиденден календар)

 

Согласно Одлуката, ТТК Банка АД Скопје ќе исплати дивиденда во бруто-износ од 81.709.920 денари.

Висината на бруто-дивидендата по акција ќе изнесува 90,00 денари, односно 9,00% од номиналната вредност на акциите којашто изнесува 1.000 денари.

Последен ден на тргување со право на дивиденда за 2020 година е 09.08.2021 година.

Прв ден на тргување без право на дивиденда за 2020 година е 10.08.2021 година.

Датумот на евиденција, според кој се определува листата на акционери кои имаат право да добијат дивиденда за 2020 година, е 11.08.2021 година.

Исплатата на дивиденда за 2020 година ќе започне на 23.08.2021 година.

Домашни банки

Министерството за економија го прогласи ХалкЕко проектот на Халкбанк за најдобар општествено одговорен проект во категоријата „однос со животната средина“

Објавено

на

Проектот ХалкЕко на Халкбанк АД Скопје со кој се поттикнуваат здрави животни навики и грижа за природата, но и се зголемува шумскиот фонд и се реализираат други активности во насока на заштита на животната средина, од страна на Министерството за економија е прогласен за најдобар општествено одговорен проект во категоријата „однос со животната средина“. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка доби национална награда за општествена одговорност и признание за најинвентивна практика за проектот „НЛБ Рамка за помош“

Објавено

на

За проектот „НЛБ Рамка за помош“, НЛБ Банка Скопје ја доби националната награда за најдобра општествено одговорна практика во категоријата „Вложување во заедницата“ кај големи претпријатија за 2021 година и признание за најинвентивна практика. „НЛБ Рамка за помош“ е програма иницирана и поддржана од НЛБ Групацијата која се спроведе на сите пазари во регионот на кои е присутна Групацијата и претставува уникатен проект за поддршка на микро и малите претпријатија во Ковид кризата. Проектот започна во првата пандемска година, 2020, а истиот продолжи и во 2021 година. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Караванот на Халкбанк „Приказни од моето маало“ го посети Штип

Објавено

на

Караванот „Приказни од моето маало“ вчера ги посети учениците во ОУ „Ванчо Прке“ во Штип. Низ едукативно-креативни работилници ги слушнавме приказните од градот под Исарот, се дружевме со креативните деца и ја разгоривме нивната креативност и фантазија. (more…)

Продолжи со читање


Популарно