Connect with us

Домашни банки

ТТК Банка со известување за исплата на паричните права од социјална и детска заштита од 4-ти ноември

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје ги известува своите почитувани корисници дека од 4.11.2020 година (среда) ќе започне со исплата на паричните права од социјална и детска заштита за корисниците кои ја примаат паричната помош на нивната денарска сметка во Банката.

Корисниците на Visa дебитните картички ќе можат да располагаат со средствата од 4.11.2020 г. (среда), преку мрежата на банкомати и во трговската мрежа.

За корисниците кои не поседуваат дебитни картички, имајќи ги предвид актуелните мерки за заштита од коронавирусот, исплатата ќе се врши во периодот од 4.11.2020 г. (среда) до 6.11.2020 г. (петок) во согласност со утврдениот распоред по азбучен ред, според првата буква од презимето:

  • 4-ти ноември (среда) – А, Б, В, Г, Д, Ѓ, Е, Ж, З, Ѕ;
  • 5-ти ноември (четврток) – И, Ј, К, Л, Љ, М, Н, Њ, О;
  • 6-ти ноември (петок) – П, Р С, Т, Ќ, У, Ф, Х, Ц, Ч, Џ, Ш.

ТТК Банка АД Скопје апелира корисниците коишто не поседуваат дебитна картичка да се придржуваат до утврдениот распоред и при посетата на деловната мрежа да поднесат апликација за изработка на VISA CLASSIC дебитна картичка со што ќе имаат брз, лесен и едноставен пристап до своите средства во секое време.

Во случај на неопходна посета на филијалите и експозитурите на Банката задолжително е носење лична заштитна опрема на лицето (заштитна маска, марама или шал), држење на пропишаното минимално растојание и дезинфекција на рацете.

Домашни банки

„Биди во акција со секоја трансакција“ – Наградна игра со Mastercard од Комерцијална банка за главна награда од 1.000.000 денари

Објавено

на

За уште повесели и повозбудливи празници Комерцијална банка организира наградна игра со главна награда во вредност од 1.000.000 денари! (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка прогласена за „Банка на годината во 2023“ од магазинот The Banker

Објавено

на

Комерцијална банка АД Скопје е прогласена за „Банка на годината во 2023 година во Република Северна Македонија“ од угледниот финансиски магазин The Banker. Оваа престижна награда и е доделена на Комерцијална банка по јубилеен 10-ти пат. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Личниот пристап кон клиентите е клучен за градење доверба

Објавено

на

Банките се двигатели на секоја економија, а нивната одговорност кон клиентите е повеќеслојна и поеднакво се однесува и на бизнисите (правните лица) и на поединците (физичките лица). (more…)

Продолжи со читање

Популарно