Connect with us

Домашни банки

ТТК Банка предупредува на лажно претставување со злоупотреба на името на Банката

Објавено

на

TTK Банка АД Скопје идентификуваше обид за лажно претставување на Банката со злоупотреба на името. 

Имено, во рамките на електронска комуникација преку апликацијата Меssеnger од Fаcebook профилот Kredit Privat, одредени физички лица  добиваат лажна информација дека ТТК Банка АД Скопје е соработник на Kredit Privat како и насоки за наводни уплати/исплати со што се прави обид за доведување на лицата во заблуда.

Банката се оградува од содржината на ваквата електронска комуникација и апелира да не се постапува по инструкциите во истата.

Во меѓувреме, Банката ги презема сите неопходни активности за справување со конкретната ситуација.

Банката ќе го пријави случајот во надлежните институции во согласност со позитивните законски прописи.

Домашни банки

Со онлајн апликација побрзо до трансакциска сметка и дебитна картичка од Комерцијална банка

Објавено

на

Сега веќе едноставно и брзо можете онлајн да отворите трансакциска сметка и да добиете дебитна картичка од Комерцијална банка. Поднесете го барањето онлајн, преку веб страницата на Банката, а Комерцијална банка ќе ви отвори сметка и ќе ја изработи дебитната картичка што вие ќе ја изберете.

(more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Судот им го отежнува патот до правдата на акционерите на Стопанска Банка Скопје

Објавено

на

Координативното тело за преземање активности за остварување на правата од приоритетните акции на Стопанска банка АД Скопје до редакцијата на Банкарство достави отворено писмо преку кое имаат за цел да ги остварат своите акционерски права. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Колку чекори се потребни за подарок е-ваучер во вредност од 1.000 денари?

Објавено

на

Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје во соработка со Visa International доделува вредносен е-ваучер на износ од 1.000 МКД за секоја онлајн апликација за платежна картичка од брендот Visa преку Sparky Viber Chat асистентот во само три чекори: (more…)

Продолжи со читање

Популарно