Connect with us

Домашни банки

ТТК Банка објавува ЈАВЕН ПОВИК за избор на најповолен добавувач за набавка на ИТ опрема

Објавено

на

ТТК БАНКА АД Скопје објавува ЈАВЕН ПОВИК за избор на најповолен добавувач за набавка на ИТ опрема.

Банката ќе врши избор на најповолен понудувач за набавка на:

 1. Сервери – за продукциска околина
 2. Cisco Switch
 3. VMWARE licence

Спецификација за набавка на опремата:

 1. Servers
 • Processor 2 x 20 Cores 2.6 Ghz (Intel Xeon Gold 6200/6300)
 • RAM                         1,5 TB
 • Micro SD  2 x 16GB (za OS)
 • Network   4 x 10 Gb; 2 x 16 Gb FC
 • Power Supply          2 x Redundant Supply
 • Warranty 3 or 5 Years NBDR
 • Количина                2 или 3
 1. Cisco Switch
 • 2 x 24 ports 10 Gb for DC (Cisco Nexus 93108TC-EX)
 1. VMware vSphare
 • VMware vSphare6 Std            x 4/6 CPU (или дополнување на веќе постојниот vMware vsphere 6 standard Acceleration Kit for 6 processors)
 1. Инсталација и конфигурација за секоја ставка поединечно

Контакт за сите дополнителни прашања:

novak.vucevski@ttk.com.mk

тел.: 071 399 025

Понудите може да се доставуваат по пошта на следната адреса:

ТТК БАНКА АД Скопје

ул. ,,Народен фронт” 19а, 1000 Скопје

(со назнака компјутерска опрема).

или по е-пошта до ttk@ttk.com.mknovak.vucevski@ttk.com.mkVladimir.gjerovski@ttk.com.mk

Понудите да се достават најдоцна дo 24.7.2020 година до 16.00 часот.

Домашни банки

Силк Роуд Банка на корисниците на American Express Point дебитна картичка им овозможува подигнување на готовина без провизија на повеќе од 200 банкомати во земјава

Објавено

на

Силк Роуд Банка на своите корисници кои поседуваат American Express Point дебитна картичка им овозможува подигнување на средства без провизија на повеќе од 200 банкомати во земјава, заклучно до 31.12.2020 година. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Стопанска банка АД – Скопје продолжува со својата општествена одговорност за поздрава животна средина и за спортска активност и здрав начин на живот за граѓаните

Објавено

на

Со отворањето на #Велоштад во текот на вчерашниот ден, Скопје ја доби 6тата станица за поправка на велосипеди, донација од Стопанска банка АД – Скопје за Град Скопје.

(more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Електронско ажурирање на личните податоци во НЛБ Банка без посета на експозитура

Објавено

на

Ажурирајте ги Вашите податоци во НЛБ Банка, брзо, лесно и едноставно! (more…)

Продолжи со читање

Популарно