Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Банки

ТТК Банка вработува!

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје објавува оглас за вработување на следното работно место.

Референт/Соработник на благајна

(1 извршител со договор на определено време, со можност за продолжување)

Потребни квалификации и способности (услови што се бараат за вршење на работата):

 • Минимум средно економско образование (соодветно високо образование ќе се смета за предност)
 •  Одлично познавање на македонски јазик
 • Познавање англиски јазик и работа со компјутери
 • Комуникациски и организациски вештини
 • Ориентираност кон клиенти
 • Способност за тимска работа
 • Професионално однесување
 • Претходно работно искуство во банка или финансиска институција ќе се смета како дополнителна
  предност при селекцијата на кандидатите
 • Пожелно е кандидатот да поседува возачка дозвола – Б категорија

Краток опис на работното место:

 • Благајничко работење и работење во платниот промет во согласност со упатствата и законската
  регулатива
 • Безготовински платен промет во земјата и во странство
 • Готовински уплати и исплати
 • Брз трансфер на пари
 • Менувачки работи
 • Трезорско работење
 • Отворање, сервисирање и затворање на трансакциски сметки
 • Продажба и сервисирање на депозитни производи на банката
 • Продажба и сервисирање дебитни и кредитни картички
 • Трајни налози
 • Продажба на сервисот Електронско банкарство

Работно време: 40-часовно неделно работно време распоредено во рамките на работното време на Експозитурата

Локација на работното место: Експозитура во градот Скопје

Загарантирана почетна нето плата:

 • Минимална: 18.000,00 денари
 • Максимална: ќе биде предмет на договор во зависност од компетенциите на избраниот
  кандидат

Останати информации:

Рокот во кој ќе биде извршен изборот ќе биде 45, 90 или 120 дена по истекот на рокот за пријавување, а во зависност од бројот на пријавените кандидати.

Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат горенаведените услови треба да испратат кратка биографија (CV) и мотивациско писмо на македонски јазик, копија од уверение за завршено образование и други документи коишѕо ги сметаат за релевантни (препораки, потврди, сертификати) најдоцна до 31.12.2018 година (понеделник), со назнака: „Апликација за благајник во Скопје“ на следната адреса за е-пошта: kariera@ttk.com.mk или во печатена копија на адреса: ТТК Банка АД Скопје, ул. „Народен фронт “ бр. 19а, 1000 Скопје.

Банки

Оглас за вработување во ПроКредит Банка

Објавено

на

ProCredit Bank Germany is a part of the ProCredit group of banks, which operate in eleven countries in South Eastern and Eastern Europe as the “Hausbank” for small and medium enterprises (SMEs) and for private clients. In Germany, PCB target medium-sized companies that have business relationships with these markets. PCB work closely with the local ProCredit banks to facilitate the provision of longer-term loans for sustainable entrepreneurial investments in South Eastern and Eastern Europe. As the correspondent bank for the group, we also manage group treasury, international payments and trade finance. In this way the group seek to make an active contribution to ecologically and socially sustainable economic development in the region. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во ПроКредит Банка

Објавено

на

The ProCredit group is made up of socially responsible banks in developing countries and transition economies. ProCredit positions itself as the “house bank” for small and medium enterprises (SMEs) and for private inpiduals wishing to save and conduct their banking business on a fair and transparent basis. In this way the group strives to promote the segments of the population that contribute most to economic and social development.

To strengthen our capacities in the Group Operational Risk team, ProCredit Holding (Germany) is seeking to hire a dedicated, responsible and qualified applicant based in Skopje:

TRAINEE/SPECIALIST IN OPERATIONAL RISK MANAGEMENT

(more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во Охридска банка АД Скопје

Објавено

на

Охридска банка АД Скопје објавува оглас за вработување на:

РЕФЕРЕНТ ЗА ОДНОСИ СО КОРПОРАТИВНИ КЛИЕНТИ

(more…)

Продолжи со читање
project

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange