Connect with us

Домашни банки

ТТК БАНКА АД СКОПЈЕ: Од 2 Мај 2018 година ќе започне исплата на дивиденда за 2017 година

Објавено

на

ТТК БАНКА АД Скопје преку соопштение на Македонска берза, ги известува своите акционери дека почнувајќи од 02.05.2018 година ќе врши исплата на дивидендата за 2017 година.

Право на исплата на дивиденда за 2017 година имаат сите акционери на ТТК БАНКА АД Скопје кои се евидентирани во акционерската книга на ден 16.04.2018 година.

Исплатата на дивиденда за 2017 година на правните лица ќе се врши со пренос на средствата на нивните сметки.

На физичките лица средствата од дивидендата за 2017 година ќе бидат уплатени на нивните сметки во ТТК БАНКА АД Скопје или во други банки за кои имаат дадено овластување претходните години.

Физичките лица кои немаат отворено сметки во ТТК БАНКА АД Скопје ќе треба за исплата на дивидендата да отворат сметка во ТТК БАНКА АД Скопје или да пополнат барање со податоци во која друга банка да им се префрлат средствата. Барањата за исплата на дивиденда се наоѓаат на шалтерите во сите експозитури и филијали на ТТК БАНКА АД Скопје низ Републиката.

Согласно чл.77 став 1 од Законот за персонален данок на доход, потврдите за пресметан и платен персонален данок на приход од капитал за дивидендата исплатена во 2018 година ќе бидат доставени до секој акционер. Доколку некои акционери не ја добијат потврдата заради технички причини (промена на адреса и слично), истата може да се подигне во Централата на Банката во Дирекцијата за сметководство.

Дополнителни информации можат да се добијат на следниве телефонски броеви 02 3247-000 локал 448 или локал 449.

Домашни банки

Комерцијална банка најуспешна во тргување на девизните пазари

Објавено

на

Светскиот магазин Global Finance, со седиште во Њујорк, САД,  на Комерцијална банка АД Скопје ѝ ја додели наградата „Најдобар FX Провајдер за Република Македонија (Најдобар давател на услуги од областа на девизните пазари во Македонија за 2019 година)“. Ова е петто  по ред  признание за најуспешно работење на Комерцијална Банка АД Скопје во доменот на тргување со финансиски инструменти во Република Македонија,  доделено од Global Finance. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Капитал банка ја прошири својата мрежа на експозитури во Кисела Вода, Скопје

Објавено

на

Капитал банка АД Скопје продолжи со проширување на својата мрежа на експозитури на територијата на град Скопје, водена од својата мисија за градење на доверба, сигурност и посветеност кон клиентите, нудејќи им највисок стандард на финансиски услуги. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Охридска банка Сосиете Женерал оствари добивка од 8,6 милиони евра во периодот од јануари до септември 2018 година

Објавено

на

Кумулативниот реализиран финансиски резултат на Охридска банка АД Скопје за периодот од 01.01.2018 до 30.09.2018 година изнесува 531,6 милиони и е значително повисок односно за 2,5 пати во однос на остварениот резултат за истиот период минатата година, што во основа е резултат на пораст на приходите од редовно работење, пониски оперативни трошоци и пониска цена на чинење на ризикот. (more…)

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange