Connect with us

Домашни банки

ТТК Банка АД Скопје ги намали каматните стапки на кредитните производи за физички лица

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје започнувајќи од 01.07.2019 година ги намали до 0,25 процентни поени, каматните стапки на дел од потрошувачките кредити, кредитните картички Visa Classic како и на дозволеното пречекорување на трансакциска сметка за физички лица, а во согласност со промената на висината на референтните каматни стапки  и на максималната законска каматна стапка.

Новите каматни стапки ќе се применуваат во тековното полугодие за постојните и новосклучени договори во согласност со договорните услови.

Истите се објавени на интернет-страницата на ТТК Банка АД Скопје кај секој поединечен производ, како и на огласните табли во експозитурите и во филијалите.

На корисниците ќе им биде испратено известување преку изводот од сметка или картичка како и писмено известување за намалениот износ на ануитетот.

Домашни банки

Награда од “Commerzbank” за Стопанска банка АД – Скопје

Објавено

на

Стопанска банка АД – Скопје е добитник на наградата од „Commerzbank“, за 2019 година, за одличен квалитет при обработката на комерцијалните плаќања и финансиските трансфери. (more…)

Продолжи со читање

Анализи

Која банка има најраспространета мрежа на експозитури и филијали?

Објавено

на

Во текот на денешниот ден ја анализираме мрежата на експозитури и филијали на вкупно 14 банки од земјава. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Граѓаните користејќи домашна платежна картичка потрошиле 10,7 милиони евра

Објавено

на

Заклучно со 8-ми јули во земјава има активни 187.768 домашни платежни картички, а граѓаните со домашните платежни картички потрошиле 10,7 милиони евра и реализирале преку 660.000 трансакции. (more…)

Продолжи со читање

Популарно