Connect with us

Домашни банки

ТТК Банка АД Скопје во поддршка на културата како спонзор на 61-то издание на „Охридско лето“

Објавено

на

Во правец на својата посветеност за поддршка на развојот и афирмацијата на културните вредности, ТТК Банка и оваа година е спонзор на 61-то издание на реномираната културна манифестација „Охридско лето“.

На 12 јули на сцената на Античкиот театар се одржа свеченото отворање на 61-то издание на културната манифестација „Охридско лето“, со познатото руско балетско дело „Големиот Чајковски“. Големата возбуда на сцената пред фестивалската публика ја донесоа 90 уметници од Националната опера и балет, приближувајќи ѝ ја магијата што ја носи музиката, играта, природата, историјата и убавината на градот Охрид.

Во изминатите 60 години, фестивалот „Охридско лето“ се потврди како една од најзначајните домашни културни манифестации којашто истовремено ги одразува европските и светски културни текови. Во претстојниот период, до 20-ти август, на сцената ќе настапат повеќе од 500 уметници од 18 држави од Европа и целиот свет, со изведба на извонредни 34 уметнички концерти и 6 театарски претстави, а како потврда за квалитетот, големината и препознатливоста на оваа манифестација.

Публиката ќе има можност да ужива во богатата уметничка програма на повеќе сцени како што се Античкиот театар, предворјето на Света Софија, Долни Сарај и Центарот за култура „Григор Прличев’’. За времетраењето на фестивалот ТТК Банка ќе реализира промоции каде што корисниците ќе може да се информираат за производите и за услугите на Банката и да добијат летни промотивни подароци.

ТТК Банка како банка со традиција и искуство, од една, и иновативност и ентузијазам, од друга страна, успешно имплементира стратегија за општествена одговорност споделувајќи го својот успех со пошироката заедница преку поддршка на активности коишто претставуваат вистинска вредност.

Домашни банки

Халкбанк ги зголеми платите на своите вработени во просек за 14%

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје изврши генерално покачување на платите на сите, над 700 вработени во банката на ниво на просек од 14%, со што најзначително се влијае на пораст на најниската плата во банката. Со ова Банката уште еднаш ја потврди својата грижа за обезбедување континуиран развој и мотивација на вработените кои се еден од главните чинители на успешното работење на банката. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Капиталните инвестиции и кредитниот раст во главен фокус на Стопанска банка АД – Скопје

Објавено

на

Со раст на нето-добивката, силна кредитна поддршка на населението и на бизнис-секторот, како и со раст на бројот на клиенти и депозити, Стопанска банка АД-Скопје успешно ја заокружи 2022 година. Постигнатите високи резултати во работењето се продолжение на континуираниот раст на Банката и на силната посветеност кон клиентите, вработените и заедницата во целост. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Преку нејзиниот докажан бизнис модел базиран на стабилни фундаменти, Стопанска Банка “изброи” 42,5 милиони евра добивка за 2022 година

Објавено

на

Во согласност со неревидираните финансиски извештаи на Стопанска Банка АД-Скопје (во натамошниот текст: СБ или Банката) со пресечен датум 31.12.2022 година, добивката пред оданочување на Банката изнесува 2.617.019 илјади денари, односно незначителни 4% под нивото остварено минатата година. Истовремено, остварената добивка пред оданочување и исправка на вредност изнесува 3.851.117 илјади денари, што претставува зголемување за 10% во однос на 2021 година. Со тоа, Банката го задржува долгогодишниот континуитет на постигнати успешни финансиски резултати засновани на стабилни фундаменти, прудентен пристап кон ризиците, докажан бизнис – модел, силна капитална позиција и добро корпоративно управување. Успешното работење е остварено во услови на органски раст на активата на Банката која на крајот на годината изнесува 122.848.627 илјади денари, што претставува раст од 8% во однос на 2021 година. На тој начин, Банката го продолжува перманентиот раст на нејзините бизнис – активности во согласност со својата деловна стратегија. (more…)

Продолжи со читање

Популарно