Connect with us

Business Man

Трифун Костовски: На 22 август ќе ја објавам вистината за Еуростандард банка

Објавено

на

На 12-ти август 2020 година, Народната банка, постапувајќи согласно со Законот за банките ја укина дозволата за основање и работење на Еуростандард банка АД Скопје. Укинувањето на дозволата се должеше на неисполнување на минимални законски услови за работење на една банка.

Најголемиот акционер во Еуростандард Банка АД Скопје, Трифун Костовски на неколку прес конференции посочуваше дека сценариото за ликвидација на Еуростандард банка се спремало со години, а тие кои знаеле од Народната банка дека ќе се затвори Еуростандард Банка, си ги повлекле парите навреме.

По речиси две години од објавата на Народната банка дека Еуростандард Банка АД Скопје оди во стечај, Трифун Костовски најави дека на 22 август ќе ја објави вистината за пропаѓањето на неговата Еуростандард банка и ќе го презентира извештајот од неговата приватна истрага.

„Со гордо срце и чиста мисла денеска официјално најавувам дека на ден 22 Август 2022 година во Скопје ќе биде обзнаен извештајот од мојата приватна истрага поврзана со стечајот на Еуростандард банка, која се работеше во изминатите 15 месеци.

Овој извештај е направен од тимот на експерти за банкарски криминал под водство на господинот Драго Кос. На неговата презентација пред македонската јавност ќе присуствуваат и еминентни стручњаци во банкарскиот систем од земји членки на Европската Унија.

Следете ме во борбата против организираниот криминал! Да ја откриеме вистината што пробаа да ја скријат!”, изјави Трифун Костовски.

Business Man

Се започна со советот на еден банкар – од кошаркарски терен на нива!?

Објавено

на

„Само купувај земјиште и ништо друго“ – ова е советот што тогашниот кошаркар на Хемофарм, Милан Мачван го добил од еден банкар уште во далечната 2009 година. Тогаш тој советот не го сфаќал сериозно, но денес земјоделството му стана професија. (more…)

Продолжи со читање

Business Man

Радован Витошевиќ е нов главен оперативен директор на myWorld International

Објавено

на

Регионалниот директор за Југоисточна Европа на компанијата Мајворлд (myWorld), Радован Витошевиќ, е поставен за главен оперативен директор на myWorld International. (more…)

Продолжи со читање

Business Man

Вложувањето во банкарскиот сектор е НАЈИСПЛАТЛИВО! – Најголемите американски банки се најсигурна инвестиција на Ворен Бафет

Објавено

на

Легендарниот инвеститор Ворен Бафет заклучи многу интересен квартал. Инвестицискиот гуру почна да ги ослободува големите залихи на готовина на „Berkshire Hathaway” во последните месеци, инвестирајќи милијарди долари во енергетските и компјутерските корпорации. (more…)

Продолжи со читање


Популарно