Connect with us

Осигурување

Триглав Осигурување со бонитетна оценка “А“

Објавено

на

Агенцијата за кредитен рејтинг, А.М.Бест, во рамки на редовната годишна ревизија, повторно им ги потврди бонитетната оцена за финансиска моќ »A« (одлично)  и бонитетната оцена за кредитна способност на издавач на обврзници »a« на Заваровалница Триглав и Позаваровалница Триглав Ре. Бонитетните оцени за двете компании имаат стабилна среднорочна прогноза. Според изјавите на А.М. Бест, потврдата на високите оцени е одраз на доброто работење на Групацијата Триглав, нејзината адекватност на капиталот, како и соодветно управување со ризици.

Групацијата Триглав е добро капитализирана, со резервациите управува претпазливо и има добар степен на финансиска флексибилност. Нејзиното работење во последните години се оценува како многу добро, иако на него сѐ уште влијаат ниските каматни стапки, состојбата во сегментот на осигурување на живот, моќната конкуренција и комплексните услови на пазарот. Агенцијата ја нагласува предноста на водечката позиција на Групацијата Триглав на словенечкиот пазар и во регионот. Наведува, дека Групацијата вон Словенија го подобрува работењето, пред сѐ преку зајакнување на својот опсег, како  и активна потрага по дополнителни рентабилни продажни канали.

Агенцијата за кредитен рејтинг А.М. Бест, при потврдување на високата бонитетна оцена за компанијата ќерка Позаваровалница Триглав Ре, ја нагласи нејзината клучна улога како реосигурувач на сите компании, членови во Групацијата Трилгав.

Осигурување

Триглав советува: Дали се исплати прекин на животно осигурување?

Објавено

на

Животот е полн со пресврти, подеми, падови и многу изненадувања. Колку и да се трудиме, не можеме да бидеме целосно спремни за секој предизвик со кој што се соочуваме во животот. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Бенефиции од вештачката интелигенција во осигурувањето

Објавено

на

Илјадници тврдења, барања на купувачи и големи количини на разновидни податоци ја прават индустријата за осигурување најдобар пример за вештачка интелигенција и когнитивни технологии. Една неодамнешна студија од Tata Consultancy Services објави дека осигурителниот сектор инвестираше 124 милиони долари во AI, во споредба со просекот од 70 милиони долари инвестирани од други индустрии. Од услугата на купувачи до обработката на побарувањата, AI често се наведува како нарушување на сила во осигурителниот сектор. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Оглас за вработување во Сава Осигурување!

Објавено

на

Сава осигурување а.д. Скопје отвора позиции за енергични, комуникативни лица кои се подготвени да научат нови вештини во професионална и мотивирачка средина за работа.

(more…)

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange