Connect with us

Осигурување

Триглав осигурување Живот и КБ Публикум со заеднички Унит линк производ

Објавено

на

Новите животни текови носат нови предизвици и потреба од развој на нови производи. Триглав осигурување Живот, по внимателно истражување, а следејќи ги потребите на клиентите, во своето портфолио на продукти понуди нов Унит линк производ со балансирана распределба на инвестираните средства, во осигурување на живот и инвестициски фонд.

Еден од инвестициските фондови со кои Триглав осигурување Живот го поврзува овој производ е КБ Публикум-Балансиран. Овој фонд на македонскиот пазар успешно работи од 2009 година и е управуван од КБ Публикум инвест АД Скопје.

Осигурувањето на живот во случај на смрт на осигуреникот поврзано со удели во инвестициски фондови, каде осигуреникот го презема ризикот за инвестирање, претставува производ кој прави баланс помеѓу делот од премијата која служи за купување на удели во инвестициски фонд и премија која овозможува загарантирано осигурително покритие во случај на смрт на осигуреникот.

Кај овој производ осигурувањето може да се склучи на период од 3 до 20 години што претставува одлична можност за инвестиција на краток или подолг рок согласно потребата и личниот план, а пристапната старост на осигуреникот може да биде од 14 до 65 годишна возраст. Клиентите сами ја избираат висината на годишната премија, периодот на осигурување како и висината на загарантираната осигурена сума.

Условите за осигурување, кај овој производ на Триглав осигурување Живот, даваат можност кон ова осигурување да се додадат дополнителните осигурувањата со покритие за последици од несреќен случај и тешко болни состојби. Во случај на смрт на осигуреникот, во периодот додека е активна полисата, се исплаќа загарантираната осигурена сума во случај на смрт, како и дотогаш акумулираната вредност на инвестициската сметка. Во случај на доживување, се исплаќа вкупната вредност на инвестициската сметка при завршување на договорот за осигурување.

Осигурување

Триглав Осигурување донираше опрема на ЈЗУ Специјална Болница по гинекологија и акушерство „Мајка Тереза“ – Чаир

Објавено

на

Триглав Осигурување даде поддршка на Специјалната Болница по гинекологија и акушерство „Мајка Тереза“ Чаир, со донирање на гинеколошки кревет за третман и преглед, со цел да и овозможи на оваа здравствена установа да ги унапреди условите за работа, како и да ја подобри услугата, којашто болницата ја обезбедува за своите пациенти. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Животот го осигурале над 242.000 граѓани, вложиле 21,5 милиони евра за девет месеци

Објавено

на

Вложувањата во животно осигурување во првите девет месеци годинава се зголемени за 12 отсто во споредба со истиот период лани и достигнаа 1,32 милијарди денари (21,5 милиони евра). Повеќе од 242.000 граѓани имаат полиса за осигурување живот заклучно со крајот на септември годинава, покажуваат официјалните податоци на Агенцијата за супервизија на осигурување (АСО). (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Продажбата на полиси достигна 122 милиони евра, осигурувањето порасна за 18%

Објавено

на

Граѓани, фирми и институции вложија 7,5 милијарди денари (122 милиони евра) во неживотни осигурувања во првите девет месеци годинава. Продажбата (бруто полисирана премија – БПП) на осигурителни услуги во овој период порасна за 18 отсто (19 мил.евра) во споредба со истиот период во 2020 година. Бројот на склучени договори за осигурување во овој период е зголемен за 32 отсто и надмина 1,13 милиони, покажуваат официјалните податоци Агенцијата за супервизија на осигурување (АСО). (more…)

Продолжи со читање

Популарно