Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Осигурување

Триглав Осигурување воведува осигурување на малигни заболувања на пазарот

Објавено

на

Триглав Осигурување, денес, на Светскиот ден за борба против ракот, воведува нов производ на пазарот, осигурување на малигни заболувања. Ова покритие е дел од пакетот за доброволно приватно здравствено осигурување за лекување во приватни здравствени установи, кое што вклучува специјалнистичко вонболничко и болничко лекување и осигурување на операции. Наменето е за резидентниот сегмент, за индивидуални и за семејни корисници и обезбедува материјална заштита во најкритичните моменти во животот.

Секоја година, на глобално ниво, рак се дијагностицира кај повеќе од 14 милиони луѓе, и оваа бројка се очекува да се зголеми на повеќе од 21 милион до 2030 година. Имајќи ги во предвид овие трендови, како и разорната моќ, којашто малигните заболувања можат да ја имаат, Триглав Осигурување креираше производ, кој што на клиентите ќе им обезбеди заштита и поддршка и ќе им помогне да се борат.

Осигурувањето на малигни заболувања се издвојува како производ кој ги третира најгорливите проблеми при нарушување на здравјето на клиентите. Производот има за цел материјално да ја покрие целата постапка на лекување на дијагностицирано малигно заболување, почнувајќи од фазата на дијагностика, преку оперативни зафати, па сѐ до радио и хемотерапии. Главен фокус е помош при заштита на здравјето на клиентите, преку градење на партнерски однос на Триглав со клиентот. Во моментот кога малигното заболување е дијагностицирано, Триглав ги презема трошоците за лекувањето и врши директни исплати кон приватната здравствена установа.

Осигурувањето на малигни заболувања на Триглав обезбедува предности, важни за секој пациент – навремена дијагностика и резултати, висок стандард на услуги, современа апаратура за дијагностика и терапија, како и поддршка во процесот на лекување, преку издавање на гаранција. Дополнително, Триглав, во рамките на овој продукт, обезбедува покритие и за психијатриски услуги при дијагностицирање на малигно заболување, второ мислење на специјалист, пластична и реконструктивна хирургија, како и набавка на помагала, протези и перики.

“Глобалната епидемија на малигните заболувања е постојано во раст. Разни истражувања потврдуваат дека денес, луѓето најмногу се плашат токму од овие заболувања. И не само тоа, тие имаат директно, или индиректно влијание на сите нас. Затоа, мораме да работиме на подигнување на свеста, едукацијата и на превентивата, како моќни средства за борба против малигните заболувања и нивниот импакт. Но најважно, мораме да си обезбедиме алатки, со кои ќе се бориме против ударите што животот може да ни ги донесе. А тоа е токму осигурувањето на Триглав од малигни заболувања, кое обезбедува неверојатна поддршка во овие критични и исклучително тешки моменти. Во рамките на овој производ Триглав нуди врвна, навремена и доверлива услуга, отстранувајќи ги проблемите и стресот поврзани со финансискиот аспект на болеста, како и целиот процес на лекување. Ова осигурување нуди вистинска шанса за фер борба”, изјави во оваа прилика главниот извршен директор на Триглав Осигурување, г-дин Ѓорѓе Војновиќ.

Осигурување

Сава пензија плус одбележува 10 години доброволно пензиско осигурување во Македонија

Објавено

на

Друштвото за управување со задолжителни и доброволни пензиски фондови Сава пензиско друштво а.д. Скопје денес прославува 10 години од извршената прва уплата во Отворен доброволен пензиски фонд Сава пензија плус. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

За бегрижно лето и сигурен дом – ДОМИ КОМПЛЕТ од Еуролинк осигурување

Објавено

на

Во период од 11.07.2019 до 10.09.2019 Еуролинк осигурување обезбедува 30% попуст за годишна полиса за станбено осигурување ДОМИ КОМПЛЕТ, за сите пакети, преку својата интернет продавница со Grouper купон. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Триглав Осигурување АД Скопје склучи Договор за реосигурување со Триглав Ре Љубљана

Објавено

на

Одборот на директори на Триглав Осигурување АД Скопје, на 157-та седница одржана на ден 11.-13.06.2019 година, донесе Одлука за одобрување на склучување на Договор за реосигурување на посеви и плодови за сезоната 2019 година со Триглав Ре бр. 0202-6891/1, врз основа на која е склучен Договор за реосигурување на посеви и плодови за сезоната 2019 година помеѓу Триглав Осигурување АД, Скопје и Триглав Ре, Љубљана Словенија. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange