Connect with us

Осигурување

Триглав Осигурување АД Скопје склучи Договор за реосигурување со Триглав Ре Љубљана

Објавено

на

Одборот на директори на Триглав Осигурување АД, Скопје, на 184-та седница одржана на ден 20.01.2022 година, донесе Одлука за одобрување на склучување на Договори за реосигурување за 2022 година со Триглав Ре Љубљана бр.0202-579 од 20.01.2022 година, врз основа на која нa ден 27.01.2022  година е склучен Договор за реосигурување за 2022 година помеѓу Триглав Осигурување АД, Скопје и Триглав Ре Љубљана.

Во склучениот договор за реосигурување за 2022 година вредноста на Договорот за реосигурување на вишок штети од зелена карта изнесува 206.200 ЕУР; вредноста на Договорот за реосигурување на катастрофални штети изнесува 53.750 Евра; вредноста на Договорот за реосигурување на вишок на штети за транспорт изнесува 1.400 ЕУР; вредноста на Договорот за реосигурување на вишок на штети за каско изнесува 21.820 ЕУР, вредноста на Договорот за реосигурување на вишок на штети за незгода изнесува 6.430 ЕУР, додека за останатите реосигурувања вредноста ќе се определува по основ на пријавени ризици во текот на годината.

Капиталната поврзаност помеѓу Триглав Осигурување АД, Скопје и Триглав Ре Љубљана произлегува од тоа што двете друштва се членки на Групацијата Триглав.

Осигурување

Микро дом, нов производ на Триглав Осигурување

Објавено

на

Триглав Осигурување воведе нов производ за осигурување на дом, Микро дом, кој што клиентите можат да го користат додека се на патување во странство. Микро осигурувањето на дом се склучува во рамки на полисата за здравствено-патничко осигурување. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Денови на финансиска писменост: АСО додели награди и пофалници на 37 основци и средношколци за творби од областа на осигурувањето

Објавено

на

АСО додели награди и пофалници на 37 ученици, од основни  и средни училишта ширум земјава, за цртежи, есеи и песни на теми од областа на осигурувањето. Со оваа активност симболично АСО ги започна „Денови на финансиска писменост 2023“ кои ги организираат сите регулатори на финансискиот пазар. За значаен придонес во унапредување на финансиската писменост кај учениците АСО додели и благодарници на 20 наставници – ментори кои континуирано и посветено работат со учениците на градење на  свесноста за значењето на осигурувањето за општата благосостојба на населението. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Ексклузивна соработка на Триглав осигурување Живот и Комерцијална банка – „Инвестициско осигурување на живот“ за безгрижна финансиска иднина

Објавено

на

Понудата на современи и атрактивни финансиски производи на Комерцијална банка сега е збогатена со нов продукт – „Инвестициско осигурување на живот“. (more…)

Продолжи со читање

Популарно