Connect with us

Домашни банки

Трето издание на „СОНУВАМЕ.МЕНУВАМЕ.“ општествено одговорен проект на Стопанска банка АД – Скопје

Објавено

на

Стопанска банка АД – Скопје со задоволство го најавува третото издание на „Сонуваме.Менуваме“, настанот кој ја промовира инклузијата на децата со посебни потреби и ја поттикнува емпатијата кај сите нас.

По две години успешна реализација на настаните, кампањите и донациите кон асоцијациите на деца со посебни потреби, оваа година, како прв настан со кој Банката почнува да ја слави својата 75 годишнина, „Сонуваме.Менуваме“ ќе биде уште поголемо доживување кое ќе се памети.
 
На сцената на МОБ (Македонска Опера и Балет), детските миленици 5+ Фамилија ќе приредат едночасовно шоу во кое вклучени ќе бидат повеќе деца со посебни потреби кои ја збогатуваат програмата и рамноправно со актерската екипа гласно и недвосмислено ја промовираат инклузијата. Со оглед на тоа што клучна публика на концертите ни се децата кои целосно веруваат на ликовите од серијата 5+ Фамилија, се надеваме дека пораката од настанот ќе биде одлично прифатена и ќе создадеме општество какво што сонуваме да имаме. 

Петте концерти “Сонуваме.Менуваме“ ќе се одржуваат во МОБ со овој распоред:

– Сабота 15.12 од 11, 14 и од 17 часот
– Недела 16.12 oд 11 и од 14 часот

Директно вклучени во изведбите ќе бидат и нашите пријатели:
– Танчерите од Dancers United
– Здружението на деца со Церебрална парализа, Велес
– Ема Ананиевска, пијанист
– Децата од Завод за рехабилитација на деца со оштетен слух, вид и говор, Кочо Рацин од Битола
– Александар Матевски – Цако
– Илина Георгиева
– Филип, Стефан, Кристијан, Марија и Мики

Банката информира дека поради хуманитарниот карактер на настанот, билетите ќе бидат пуштени во продажба од 10.12. на билетарницата на МОБ по симболична цена од 100 денари и овие средства ќе го надоградат фондот за донации кој Стопанска банка го обезбеди и оваа година за реализација на грантови за асоцијациите на деца со посебни потреби.

Домашни банки

Дали сте размислувале колку пари и време ви заштедуваат дигиталните финансиски услуги?

Објавено

на

Сите сме сведоци на ултра брза дигитална трансформација. Замислете си само колку пати дневно извршувате дигитални трансакции? Сигурно никогаш не сте размислувале колку пари и време ви заштедува плаќањето преку интернет или мобилен телефон. Во маркети плаќате со картичка за неколку секунди и не чекате кусур. Не губите време ниту кога ви треба готовина, затоа што имате банкомат на секој чекор. Не трошите еден вработен за уплата на дневен промет секој ден затоа што и за тоа имате банкомат… (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка изврши дополнување и ажурирање на Општите услови за користење на трансакциска сметка

Објавено

на

НЛБ Банка АД Скопје ги информира своите почитувани клиенти дека изврши дополнување и ажурирање на Општите услови за користење на трансакциска сметка со 18.10.2021 година.

(more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка со фантастична вест за акционерите – ќе ја подели и заостанатата дивиденда!?

Објавено

на

Изминатата пандемиска 2020 година, НЛБ Банка ги следеше инструкциите на Народната банка којашто советуваше банките да не исплаќаат дивиденда, па така Банката се воздржа и на своите акционери не им ја исплати заслужената награда. (more…)

Продолжи со читањеПопуларно