Connect with us

Анализи

Топ 100 банки на Facebook!

Објавено

на

Топ 100 банки на Facebook се рангирани според нивниот број на “Лајкови” за време на третиот квартал од 2018 година.

Банките, честопати одржани според регулативите на индустријата, ретко се сметаат за иновативни кога станува збор за социјалните медиуми. Но, Facebook е совршено место за финансиските институции да ги олабават своите стеги, да ги свиткаат ракавите и да покажат некоја личност.

Заедницата на Facebook сака да се поврзе на лично ниво, наместо да научи за ажурирањата на политиките. Ова може да звучи како предизвик за оние што се навикнати на традиционалните платформи за комуникација на банките.

Затоа издвоивме список на најпопуларни банки во светот и банки кои навистина си ја знаат работата.

Анализи

Се поголем е бројот на банкари – милионери!

Објавено

на

Банките се едни од најпрофитните организации, како во светот, така и во нашата земја. (more…)

Продолжи со читање

Анализи

Македонците сеуште практикуваат плаќање во кеш, но тој тренд полека се менува

Објавено

на

Статистичките податоци на Народната банка за септември 2018 година покажуваат дека од вкупниот број трансакции реализирани со кредитни трансфери или приближно пет милиони, во хартиена форма се реализирани 2.896.599 трансакции, додека електронски 2.069.280. (more…)

Продолжи со читање

Анализи

Колку се застапени жените во Управните одбори на банките во Македонија?

Објавено

на

Со цел утврдување на статусот на жената во општеството, Банкарство спроведе истражување на тема ,,Жените во Управните одбори на банките во Република Северна Македонија”. Истражувањето ја опфаќа процентуалната застапеност на жените во Управните одбори на банките во Македонија, па за таа цел беа анализирани сите банки. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange