Connect with us

Осигурување

Топ 10 иновативни осигурителни производи во светот

Објавено

на

Уредниците на “Insurance Journal” ја пребаруваа базата на податоци за пазарот на осигурување на www.MyNewMarkets.com и разгледаа стотици производи за осигурителни производи и софтверски производи и подобрувања. Уредниците откриле дека некои од најоригиналните нови осигурителни производи ги користат технолошките достигнувања, реагираат на тешки економски времиња, се грижат за личните односи и ја препознаваат експлозијата во домашните бизниси.

Топ 10 најиновативни производи се:

  1. Pay-Аs-You-Go: Цените се засновани на тоа колку долго возилото не е управувано.  На сопствениците на полисите им се испраќа мала бела кутија која се прицврстува на страничното тркало на возачот. Кутијата содржи метар кој е наполнет со почетна проценета премија. Кутијата пресметува премиум попусти за секои 15 минути возилото е паркирано, но додава дополнителни трошоци за секои 15 минути додека возилото е во движење. Достапна е и полиса која се вика Pay-As-You-Dock наменета за пловни објекти.
  2. Green Maker: R.W. Barkley продава полиса за одговорност на производи за бизниси кои произведуваат козметички производи, облека, накит, играчки, компјутери, пиво, огнено оружје, опрема за нуркање, музички инструменти, мотоцикли, мобилни домови или други производи кои првенствено се рециклираат, направени од природни или органски материјали.
  3. Commercial Specific Liability (CSL): Со ниска цена, полисата за комерцијална општа одговорност (CGL), CSL им овозможува на сопствениците на бизниси да ги специфицираат изложеностите што сакаат да ги опфатат. Конечниот обликне се очекува до јуни, но некои примери за активности кои се очекува да бидат покриени вклучуваат: приклучување во водовод, електрични жици или кабел; предизвикувајќи пад поради неуспехот да се отстрани или да предупреди за поплава, загадување и слично.
  4. Vanishing Coverage: Политиката за повеќегодишниот пакет од Hubb Insurance е достапна само за сопствениците на автентични крајбрежни објекти и автомобили кои претставуваат антиквитет.
  5. Home Business Interruption Protection (HBIP): Revelers Insurance има политика за прекин на бизнис за било кој правен сервис кој се спроведува од дома, од хакери и дневни трговци до масажа терапевти и агенти за осигурување. Покрива загуба на интернет конекција, телефонска услуга, клима и фрижидер. Дури и ако изгубите драгоцено време кое би го работеле бидејќи некој од семејството е болен, полисата ја покрива и таа штета.
  6. No-Show Coverage: Осигурувањето покрива штета предизвикана од стари цевки, спуштени покриви, оштетени жици или други.
  7. Global Scoring: Chartus има развиено политика која гарантира да ги претворат кредитните резултати на авто-и домашните осигуреници во странска валута ја претставува нивната финансиска историја во најповолни услови.
  8. Relationship Breakdown Coverage: Покриеноста на Hartford Stream се активира откако двајца љубовници раскинат и остануваат одвоени повеќе од три месеци. Плаќа 50% од цената на неповратните подароци, вклучувајќи прстени и други накити; трошоци за движепатувања; привремено домување; оштетена или изгубена стока; до 50.000 долари за репутациска штета. Доаѓа во комбинација со Personal Equipment Breakdown Coverage која опфаќа оштетување на репутацијата и егото поради еректилната дисфункција; вклучува и партиципација на Виагра.
  9. Homeworkers’ Compensation: Осигурување на Hamford за осигурување на лица кои работат од дома.  Вклучува повреди поврзани со синдромот на солитарни работници (каде што поединците покажуваат намалени социјални вештини), прекумерно зголемување на телесната тежина, неприродна приврзаност со миленичиња и влошување на возачките способности.
  10. Hoosier Daddy Policy: Осигурителна компанија од Индијана која го штити приходот на семејството, додека хранителот е затворен за финансиски криминал. Во моментов не се достапни за директори на Вол Стрит или државни службеници во Њу Џерси, Илиноис или Луизијана.

Има, исто така, голем број на иновативни специјални настани кои осигурувањата ги покриваат. Strike Coverage  ги покрива штетите и за фирмата и за вработените за време на штрајк. Конечно, постои политика на штета настаната за први април – April Fool’s Policy, која ја опфаќа репутациската штета предизвикана од привремен гнев и непријатност од верувањето во сè што читате.

Осигурување

Триглав советува: Дали се исплати прекин на животно осигурување?

Објавено

на

Животот е полн со пресврти, подеми, падови и многу изненадувања. Колку и да се трудиме, не можеме да бидеме целосно спремни за секој предизвик со кој што се соочуваме во животот. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Бенефиции од вештачката интелигенција во осигурувањето

Објавено

на

Илјадници тврдења, барања на купувачи и големи количини на разновидни податоци ја прават индустријата за осигурување најдобар пример за вештачка интелигенција и когнитивни технологии. Една неодамнешна студија од Tata Consultancy Services објави дека осигурителниот сектор инвестираше 124 милиони долари во AI, во споредба со просекот од 70 милиони долари инвестирани од други индустрии. Од услугата на купувачи до обработката на побарувањата, AI често се наведува како нарушување на сила во осигурителниот сектор. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Оглас за вработување во Сава Осигурување!

Објавено

на

Сава осигурување а.д. Скопје отвора позиции за енергични, комуникативни лица кои се подготвени да научат нови вештини во професионална и мотивирачка средина за работа.

(more…)

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange