Connect with us

Домашни банки

Томче Тасевски ќе продолжи да ја извршува функцијата Извршен Директор на Управниот одбор на Халкбанк АД Скопје

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување на Банката.

„Врз основа на алинеја 4 од став 1 член 166-б од Законот за хартии од вредност, согласно Решението на Гувернерот на Народна Банка на Р. Северна Македонија издадена е претходна согласност за реименување на Томче Тасевски за период од 2 години, сметано од 05.11.2021 година. Промените се упишани во Централниот Регистар на Р. Северна Македонија на 09.11.2021 година.”, се вели во соопштението на Халкбанк АД Скопје.

Томче Тасевски ќе продолжи да ја извршува функцијата Извршен Директор на Управниот одбор на Халк Банка А.Д. Скопје.

Сегашниот состав на Одборот на директори на Халкбанк АД Скопје го сочинуваат:

  • Др. Билал Суџубаши – Претседател на Управниот одбор и Главен Извршен Директор;
  • Турхан Адеми – Извршен Директор во Управниот одбор;
  • Букет Геречџи – Извршен Директор во Управниот одбор;
  • Томче Тасевски – Извршен Директор во Управниот одбор;

Анализи

БАНКАТА НА ГОДИНАТА ОСТВАРИ РЕЗУЛТАТ КОЈ ГО ОПРАВДУВА ОВОЈ ЕПИТЕТ – Комерцијална банка оствари фантастична добивка од 37,5 милиони евра во 2021 година!

Објавено

на

Во периодот од 01.01-31.12.2021 година Комерцијална банка АД Скопје од своето работење оствари добивка пред оданочување во износ од 2.504,6 милиони денари наспроти 2.067,1 милиони денари во 2020 година, што претставува пораст од 21,2%. Планираната добивка за анализираниот период е реализирана со 127,1%. Данокот на добивка во 2021 година изнесува 200,3 милиони денари, а нето-добивката за годината изнесува 2.304,3 милиони денари, или 20,5% повеќе во однос на минатата година. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Очекувања на менаџментот на СТОПАНСКА БАНКА АД-СКОПЈЕ за случувањата во банкарскиот сектор во 2022 година

Објавено

на

На почетокот на тековната 2022 година, се обраќаме до банките во Република С.Македонија со цел објавување на очекувањата на водечките банкари во нашата земја од аспект на предизвиците со кои ќе се соочат Банките во периодот што следи. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

ТТК Банка веќе втор ден предвремено ги исплаќа јануарските пензии

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје ги известува своите почитувани корисници дека почнувајќи од 26.01.2022 (среда), во тек е предвремената исплата на јануарските пензии за пензионерите кои ја примаат својата пензија од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на нивната денарска сметка во ТТК Банка АД Скопје. (more…)

Продолжи со читање

Популарно