Connect with us

Домашни банки

Тимот на Капитал Банка дел од Саемот за кариера South East European University

Објавено

на

Тимот на Капитал Банка АД Скопје учествуваше на Саемот за кариера во организација на Центарот за кариера при South East European University (SEEU) кој се оддржа на 23-ти Април 2019 година во Тетово.

Голем број на студенти, полни со желба и ентузијазам за надградба на нивните знаења и усовршување на нивната кариера имаа можност да разговараат со претставници од повеќе реномирани и успешни институции во државата.

“Со студентите беше разговарано околу можностите за вработување, кои квалификации се бараат, кои способности треба да ги има едно лице кое сака да се вработи во Капитал банка, како и за нашите продукти кои ги нудиме за студентите” – изјави Емир Касами Раководител на Експозитурата Капитал Банка во Тетово зa Klan Macedonia Television.

Домашни банки

НЛБ Банка оствари нето добивка од 10,6 милиони евра во првиот квартал од 2022 година

Објавено

на

Во периодот од 1.1.2022 до 31.03.2022 година, НЛБ Банка АД Скопје работеше согласно усвоената Деловна политика на Банката за 2022-та година. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка ќе исплати дивиденда во висина од 10,2 милиони евра

Објавено

на

На Собранието на акционери на НЛБ Банка одржано на 12.05.2022 година беше усвоена Одлуката за распределба на дивиденда за 2021 година и утврдување на дивиденден календар. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка и ЕБРД со нова кредитна линија: 2 милиони евра за поттикнување на малите бизниси

Објавено

на

Со нова кредитна линија од 2 милиони евра Комерцијална банка ќе ги поддржи малите и средните претпријатија за поттикнување на нивните бизниси во пост-ковид периодот. Кредитната линија е обезбедена од Европската банка за обнова и развој, а е дел од новата Програма на ЕБОР за поддршка на малите и средните фирми со цел опоравување на малите бизниси по забавениот раст предизвикан од пандемијата. (more…)

Продолжи со читање


Популарно