Connect with us

Компании

ТАТКОТО МУ ЈА ПРЕПУШТА КОМПАНИЈАТА НА СИНОТ – Иван Туџаров му префрли 1.500 акции од Реплек на Никола Туџаров

Објавено

на

Реплек АД Скопје преку соопштение на Македонска берза информира дека со нетрговски трансфер претседателот на Управниот одбор, Иван Туџаров изврши пренос на сопственоста на 1.500 акции.

Долгогодишниот претседател на Управниот одбор на Реплек АД Скопје, Иван Туџаров полека но сигурно му ја препушта компанијата на својот син Никола Туџаров.

Со новостекнатите 1.500 акции, Никола Туџаров во семејната фармацевтска компанија во моментов поседува акционерски капитал од над 5 проценти или поточно 5,79% од акциите на компанијата.

За разлика од него, неговиот татко Иван Туџаров со намалувањето на акционерскиот капитал, сега поседува помалку од 5 проценти од акциите.

„Постапувајќи согласно член 38 од Правилата за котација на Македонска берза АД Скопје, РЕПЛЕК АД објавува дека со нетрговски трансфер претседателот на Управниот одбор Иван Туџаров изврши пренос на сопственоста на 1.500 акции и неговото учество е под 5 отсто.

Со истиот нетрговски трансфер лицето Никола Туџаров се стекна со 1.500 акции осносно поседува 5,79 отсто од вкупниот број на акции во РЕПЛЕК АД“, се вели во соопштението на компанијата.

Инаку, Иван Туџаров од приватни причи пред околу три недели си даде оставка од позицијата управител на Реплек АД Скопје.

Компании

Зголемени платите на вработените во КАМ за 25% во споредба со лани

Објавено

на

КАМ доследно ја имплементира својата стратегија на континуирано вложување во вработените, а како резултат на тоа бележи раст на платите на своите вработени за 25 отсто во споредба со септември минатата година. Последното зголемување се однесува на вработените во администрација каде просечната исплатена месечна нето плата изнесува 53.000 денари. (more…)

Продолжи со читање

Компании

АЕТМ објавува нов Jавен повик за зајакнување на дигиталните вештини и отварање нови е-продавници: „Дигитално подготвени за е-трговија“

Објавено

на

Асоцијацијата за е-трговија на Македонија – AETM, во рамки на проектот „Дигитално подготвени за Е-Трговија” објавува Јавен повик за учество на заинтересирани компании во програмата за поддршка на микро, мали и средни претпријатија и регистрирани индувидуални производители кои доаѓаат од следниве три сектори: (more…)

Продолжи со читање

Компании

ЕОС Матрикс: Зголемени инвестициите во откуп на побарувања во корпоративниот сектор

Објавено

на

Инвестициите во откуп на побарувања од корпоративниот сектор на ЕОС Матрикс се зголемија повеќе од двојно, споредено со претходниот период. Само во последната година компанијата инвестираше нешто околу 1 милион евра во побарувања од овој тип. (more…)

Продолжи со читање

Популарно