Connect with us

Кредити

Супер 5 кредит на Капитал Банка!

Објавено

на

Кредитот е ненаменски и може да се користи за рефинансирање на кредит во друга банката.

Предности на производот:

 • Каматна стапка од 5,00%, за првата година;
 • 0 МКД административни трошоци за аплицирање;.
 • До 300 000 МКД само со меница и менична изјава;
 • Можност за онлајн аплицирање или во експозитурите на банката.
 • Одговор до 30 минути;
 • Можноста за рефинансирање на вашите долгови;
 • Без задолжително префрлување на платата во Капитал Банка или осигурителна полиса за животно осигурување.

Таргет група:

 • Резиденти на РМ, во редовен работен однос вработени во редовен работен однос во сегашното правно лице над 6 месеци;
 • Сите резиденти на РМ кои имаат редовни примања по основ на пензија;
 • Фриленсер (Freelancer)- адвокати, нотари, извршители, консултанти, проценители ИТ експерти кои работат самостoјно.

 Општи услови за аплицирање:

 • Максимална возраст на клиентот од 67 години на денот на достасување на кредитот (за лица во редовен работен однос);
 • Максимална возраст на клиентот до 73 години на денот на достасување на кредитот (за пензионери)
 • Клиентот да биде класифициран во категорија на ризик А во Банката и категории на ризик А и Б на ниво на банкарскиот систем;
 • Историја на редовен кредитокорисник;
 • Ануитетот да не надминува ½ од платата.

Карактеристики на кредитот:

 • Административни трошоци: 0 МКД
 • Номинална каматна стапка:

1. За приматели на плата во Капитал Банка
5,00% фиксна за првата година, потоа променлива што во моментов изнесува 8,96% (6М СКИБОР + 7,20%);

2. За приматели на плата, пензија во други банки:

5,50% фиксна за првата година, потоа променлива што во моментов изнесува 8,96%

(6М СКИБОР + 7,20%).

 • Висина на кредит во МКД: до 900.000;
 • Рок на враќање: до 95 месеци;
 • Провизија за одобрување: 1,77%, мин. 750 МКД;

За повеќе информации проверете тука или аплицирајте онлајн на следниот линк.

Домашни банки

„Шпаркасе Банка“, прва банка во Република Македонија што финансира старт-ап бизниси во соработка со програмата ЕаСи на ЕУ

Објавено

на

„Шпаркасе Банка Македонија“ ја претставува првата програма „Чекор по чекор“, наменета за поддршка и развивање старт-ап бизниси во Република Македонија, по потпишувањето на спогодбата со Европскиот инвестициски фонд (ЕИФ) во рамките на Програмата за вработување и социјални иновации ЕаСи на ЕУ. На старт-ап бизнисите ќе им бидат ставени на располагање околу 1,5 милиони евра во фондови гарантирани со Програмата вработување и социјални иновации ЕаСи на ЕУ, финансирана од Европската Унија.  (more…)

Продолжи со читање

Кредити

Капитал банка на саемот за мебел

Објавено

на

Од денеска до недела во комплексот ВИП арена Борис Трајковски се одржува 44. Саем на мебел, на кој граѓаните ќе можат да ги видат најновите трендови во производството на мебел. Ќе се претстават околу 70 изложувачи од Македонија, Србија, Косово, Италија и Бугарија со повеќе од 150 брендови. (more…)

Продолжи со читање

Кредити

Никогаш не е доцна за ПЛАН ,,Б” во животот!

Објавено

на

Невработени сте и сакате да отворите сопствен бизнис?

Вработени сте, но посакувате нов предизвик и креативна слобода во животот?

Без оглед дали сте невработен, вработен, студент, пензионер или земјоделец, Штедилница ФУЛМ Ви нуди можност за НОВ ПОЧЕТОК, со ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА! (more…)

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange