Connect with us

Домашни банки

Стопанска банка а.д. Битола ќе подели 10.000 заштитни маски на пензионерите во Битола и ќе ги исплаќа пензиите почнувајќи од 24 април

Објавено

на

Стопанска банка а.д. Битола во овој предизвикувачки период со кој сите се соочуваме вложува максимални напори за ефикасно, квалитетно, непречено и најважно од се безбедно работење и функционирање.

Грижата за своите клиенти, во секој аспект за Стопанска банка а.д. Битола е најважна и претставува приоритет. Во овој случај кога станува збор за повозрасните клиенти кои спаѓаат во посензитивна и поризична група на граѓани, Банката покрај основните протоколи на безбедност и заштита по кои работи се одлучи да преземе и дополнителни мерки за заштита.

Стопанска банка а.д. Битола бесплатно ќе подели 10.000 заштитни маски за повеќекратна употреба на пензионерите во Битола. Во истата насока, Банката предвремено и со целосно организиран распоред со цел да се избегне и минимизира било каков ризик ќе ги исплати пензиите за месец април.

Сите кои ја примаат пензијата преку Стопанска банка а.д. Битола со истата ќе може да располагаат преку мрежата на банкомати почнувајќи од 24.04.2020 година. Готовинската исплата на пензиите, во насока на целосна заштита на здравјето на клиентите и вработените ќе се спроведува во сите отворени експозитури на Банката, во 4 групи согласно следниот распоред составен според висината на пензијатa:

1. До 11.000 денари – 27.04.2020г. (понеделник)
2. 11.001-14.000 денари – 28.04.2020г. (вторник)
3. 14.001-18.000 денари – 29.04.2020г. (среда)
4. Над 18.001 денари – 30.04.2020г. (четврток)

Од Банката замолуваат за строго почитување на распоредот за подигнување на пензиите и во случај на посета на експозитурите придржување до сите препораки и мерки за заштита. Држете соодветно растојание при посетата и следете ги насоките кои ќе ви бидат дадени.

Истовремено, за сите оние кои користат картички, Стопанска банка а.д. Битола апелира на тоа широката мрежа на банкомати на Банката да се искористи за подигнување на пензиите со цел посетите на експозитурите да се сведат на минимум.

Домашни банки

Личниот пристап кон клиентите е клучен за градење доверба

Објавено

на

Банките се двигатели на секоја економија, а нивната одговорност кон клиентите е повеќеслојна и поеднакво се однесува и на бизнисите (правните лица) и на поединците (физичките лица). (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Доделен автомобилот TESLA на среќниот добитник во наградната игра на Стопанска банка АД – Скопје

Објавено

на

Најсреќниот добитник во големата наградна игра на Стопанска банка, Ацо Савиќ, вчера (23 ноември) пред просториите на Банката во центарот на Скопје ги доби клучевите од новиот автомобил TESLA model 3. Автомобилот е главната награда од наградната игра на Стопанска банка со Mastercard платежните картички „Најбрзо до Тесла возило со СБ”, која траеше од 1 јули до 31 октомври. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

ЕБОР одобри 9 милиони ЕУР кредит на ПроКредит Банка во Северна Македонија

Објавено

на

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) доделува нови средства за поддршка на младите претприемачи и основање на бизниси, како и за промовирање на зелени финансии во Северна Македонија, преку финансискиот пакет од 9 милиони ЕУР одобрен за ПроКредит Банка. (more…)

Продолжи со читање

Популарно