Connect with us

Домашни банки

Стопанска банка а.д. Битола со известување за исплата на пензии и социјална помош за месец септември

Објавено

на

Стопанска банка а.д. Битола ги известува своите клиенти – пензионери дека исплатата на пензиите за месец семптември, ќе се изврши во 4 групи во сите отворени експозитури на банката, согласно следниот распоред составен според висината на нивната пензија:

Висина на пензија                 Датум на исплата
До 11.000 денари                          28.9.2020 г. (понеделник)
11.001-14.000 денари                  29.9.2020 г. (вторник)
14.001-18.000 денари                  30.9.2020 г. (среда)
Над 18.001 денари                       1.10.2020 г. (четврток)

 Исплатата на средствата од социјална помош ќе се спроведе во 3 груписогласно со утврдениот распоред по азбучен ред, според првата буква од презимето:

–  5 октомври (понеделник) – А, Б, В, Г, Д, Ѓ, Е, Ж, З, Ѕ;

–  6 октомври  (вторник) – И, Ј, К, Л, Љ, М, Н, Њ, О;

–  7 октомври (среда) –П, Р С, Т, Ќ, У, Ф, Х, Ц, Ч, Џ, Ш;

Домашни банки

Признание од „Global Finance“ за Комерцијална банка за извонредно кризно лидерство

Објавено

на

Комерцијална банка АД Скопје се стекна со признание за Distinguished Crisis Leadership in 2020 (Истакнато кризно лидерство во 2020 година) од страна на угледниот магазин „Global Finance“. Признанието е резултат на максималните напори што ги вложи Банката во услови на пандемија за да ги задоволи потребите и да им помогне на своите клиенти, да ги заштити своите вработени и да обезбеди поддршка на општеството. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

ТТК Банка АД Скопје со нова експозитура во Скопје, Дебар Маало

Објавено

на

На 28 октомври 2020 година ТТК Банка АД Скопје свечено ја отвори новата експозитура во Дебар Маало во Скопје. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

МБА: Македонскиот банкарски систем е стабилен и укинувањето на дозволата на една мала банка не ја доведува во прашање стабилноста на системот

Објавено

на

Македонската банкарска асоцијација следејќи ги најновите настани и дискусии во јавноста одржа состанок на кој се дискутираше за здравоста на банкарскиот систем и улогата на Народната банка. (more…)

Продолжи со читање

Популарно