Connect with us

Домашни банки

Стопанска банка а.д. Битола именуваше нов член во Надзорниот одбор

Објавено

на

Стопанска банка а.д. Битола преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување односно Надзорниот одбор на Банката.

“Врз основа на член 45 од Статутот на Стопанска банка а.д. Битола, Собранието на Банката на својата 45-та седница на Собранието на акционери одржана на ден 12.12.2019 година, донесе Одлука за именување на Гордана Темелковска Костовска за нов член на Надзорниот одбор.”, се вели во соопштението.

На именуваниот член на Надзорниот одбор ќе му се исплаќа месечен нето-износ од 50.000 денари како надомест за работа и учество на седниците, како и јавни давачки во согласност со закон.

Одлуката влегува во сила од денот на донесувањето, а ќе се применува по добивање на претходна согласност од гувернерот на НБРСМ.

Досега, Надзорниот одбор на Стопанска банка а.д. Битола го сочинуваат:

  • Миле Зечевиќ
  • Александра Радевска
  • Стевчо Јолакоски
  • Иванчо Велјановски
  • Игор Камбовски

Домашни банки

НЛБ Банка оствари нето добивка од 10,6 милиони евра во првиот квартал од 2022 година

Објавено

на

Во периодот од 1.1.2022 до 31.03.2022 година, НЛБ Банка АД Скопје работеше согласно усвоената Деловна политика на Банката за 2022-та година. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка ќе исплати дивиденда во висина од 10,2 милиони евра

Објавено

на

На Собранието на акционери на НЛБ Банка одржано на 12.05.2022 година беше усвоена Одлуката за распределба на дивиденда за 2021 година и утврдување на дивиденден календар. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка и ЕБРД со нова кредитна линија: 2 милиони евра за поттикнување на малите бизниси

Објавено

на

Со нова кредитна линија од 2 милиони евра Комерцијална банка ќе ги поддржи малите и средните претпријатија за поттикнување на нивните бизниси во пост-ковид периодот. Кредитната линија е обезбедена од Европската банка за обнова и развој, а е дел од новата Програма на ЕБОР за поддршка на малите и средните фирми со цел опоравување на малите бизниси по забавениот раст предизвикан од пандемијата. (more…)

Продолжи со читање


Популарно