Connect with us

Домашни банки

Стопанска Банка АД Скопје ќе изврши промена на начинот на пресметка и наплата на трошоците за платен промет

Објавено

на

Стопанска банка АД – Скопје ги известува своите почитувани клиенти дека почнувајќи од 01.08.2020 година, Банката ќе изврши промена на начинот на пресметка и наплата на трошоците за платен промет во следните сегменти:

1. Трошоци за водење на сметка ќе бидат базирани на промет во текот на еден календарски месец и тоа:

  • Промет во износ до 500 илјади денари – провизија во износ од 300 МКД
  • Промет во износ над 500 илјади денари до 1 милион денари -провизија од 600 МКД
  • Промет над 1 милион денари – провизија од 1.100 МКД

2. Банката воведува провизија за изготвување на изводи во износ од 10,00 денари по извод.

Наплатата на наведените провизии ќе се врши на почетокот на следниот календарски месец за провизијата од предходниот месец.

Првата наплата на провизии согласно новиот начин ќе започне да се извршува почнувајќи од 01.09.2020.

Наведената промена претставува усогласување на тарифните ставки согласно пазарната практика.

Домашни банки

Силк Роуд Банка на корисниците на American Express Point дебитна картичка им овозможува подигнување на готовина без провизија на повеќе од 200 банкомати во земјава

Објавено

на

Силк Роуд Банка на своите корисници кои поседуваат American Express Point дебитна картичка им овозможува подигнување на средства без провизија на повеќе од 200 банкомати во земјава, заклучно до 31.12.2020 година. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Стопанска банка АД – Скопје продолжува со својата општествена одговорност за поздрава животна средина и за спортска активност и здрав начин на живот за граѓаните

Објавено

на

Со отворањето на #Велоштад во текот на вчерашниот ден, Скопје ја доби 6тата станица за поправка на велосипеди, донација од Стопанска банка АД – Скопје за Град Скопје.

(more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Електронско ажурирање на личните податоци во НЛБ Банка без посета на експозитура

Објавено

на

Ажурирајте ги Вашите податоци во НЛБ Банка, брзо, лесно и едноставно! (more…)

Продолжи со читање

Популарно