Connect with us

Домашни банки

Стопанска банка АД – Скопје ќе изврши промена на провизиите за платен промет со странство

Објавено

на

Почнувајќи од 01.10.2020 година, Стопанска банка АД – Скопје ќе изврши промена на начинот на пресметка и наплата на трошоците за платен промет со странство во следните сегменти:

  1. Трошоците за водење на сметка ќе бидат базирани на промет во текот на еден календарски месец и тоа:
    • Девизен промет во противвредност до 100 илјади мкд- провизија во износ од 60,00 мкд
    • Девизен промет во противвредност од 100 до  500 илјади мкд -провизија од 100,00 мкд
    • Девизен промет во противвредност од 500 до 1 милион мкд- провизија од 200,00 мкд
    • Девизен промет во противвредност над 1 милион мкд- провизија од 300,00 мкд
  2. Банката воведува провизија за изготвување на изводи во износ од 10,00 мкд по извод.

Наплатата на наведените провизии ќе се врши на почетокот на следниот календарски месец за провизијата од претходниот месец. Првата наплата на провизии согласно новиот начин ќе започне да се извршува со почеток од 1.11.2020 година.

Наведената промена претставува усогласување на тарифните ставки согласно пазарната практика.

Домашни банки

Македонска банкарска асоцијација: Циркулираат лажни информации за банки, внимавајте кои информации ги земате за веродостојни!

Објавено

на

Македонската банкарска асоцијација ја известува јавноста дека изминатите денови е присутна појава на објави со неточни информации за поединечни банки, коишто можат да предизвикаат неоснована вознемиреност кај граѓаните. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Пензиите ќе се исплаќаат од 27-ми октомври

Објавено

на

Владата на Република Северна Македонија на денешната 13-та седница ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за октомври 2020 година и притоа го задолжи Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на Северна Македонија да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 26.10.2020 година (понеделник) (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Известување за нова локација на банкомат на Централна кооперативна Банка АД Скопје

Објавено

на

Централна кооперативна Банка АД Скопје ги известува своите почитувани клиенти дека е поставен нов банкомат на следната локација: во просториите на локалот Шкорпион 13, бул. “Маршал Тито” бр. 79, Куманово. (more…)

Продолжи со читање

Популарно