Connect with us

Домашни банки

Стопанска банка АД – Скопје ја одбележува Глобалната недела на парите

Објавено

на

Под мотото „УЧИ. ШТЕДИ. ИМАЈ“ преку бројни интерактивни промоции, презентации, посети и предизвици и оваа 2019 година, Стопанска банка АД – Скопје се приклучува на еден од најзначајните светски предизвици – финансиската едукација, посебно кај децата и младите.

Како финансиска институција со најдолга историја на пазарот, Стопанска банка АД – Скопје во 75 години постоење голем дел од своите ресурси ги насочува кон едукација на населението за финасиските производи и услуги и начинот на кој тие можат правилно да се користат за подобрување на индивидуалниот и семејниот живот.

Оваа алатка е посебно значајна во денешно време и Банката сака децата и младинците да влезат во светот на возрасните подготвени да се справат со предизвиците на вработување, водење семеен буџет, планирање на иднината и остварување на своите цели и амбиции.

Со првата посета од ОУ Браќа Миладиновски на филијалата i-bank store, Глобалната недела на парите почна во Стопанска банка и во текот на целата недела од 25-30 март ќе се организираат посети и презентации, а на социјалните мрежи и предизвици со кои Банката ќе ја поттикне љубопитноста и ќе ја отвори темата за размислување.

Дознајте повеќе за активностите и за предизвиците на Facebook или на веб страница на Стопанска банка АД – Скопје.

Домашни банки

Награда од “Commerzbank” за Стопанска банка АД – Скопје

Објавено

на

Стопанска банка АД – Скопје е добитник на наградата од „Commerzbank“, за 2019 година, за одличен квалитет при обработката на комерцијалните плаќања и финансиските трансфери. (more…)

Продолжи со читање

Анализи

Која банка има најраспространета мрежа на експозитури и филијали?

Објавено

на

Во текот на денешниот ден ја анализираме мрежата на експозитури и филијали на вкупно 14 банки од земјава. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Граѓаните користејќи домашна платежна картичка потрошиле 10,7 милиони евра

Објавено

на

Заклучно со 8-ми јули во земјава има активни 187.768 домашни платежни картички, а граѓаните со домашните платежни картички потрошиле 10,7 милиони евра и реализирале преку 660.000 трансакции. (more…)

Продолжи со читање

Популарно