Connect with us

Кредити

Стопанска банка АД- Скопје со пролетна промотивна понуда за кредитните производи

Објавено

на

Стопанска банка АД – Скопје започнува пролетна промотивна кампања за кредитните производи. За време на промотивниот период клиентите ќе можат да искористат низа придобивки и поволности, избирајќи го производот кој најмногу им одговара и да поднесат апликација во една од филијалите на Банката или 24/7 на www.alokredti.mk или преку АлоКредит на (02)15110. Клиентите можат да ја искористат промотивната понуда до 31.7.2021 година.

ПОТРОШУВАЧКИ КРЕДИТ
  • фиксна каматна стапка за првите 2 години од 5,30%
  • 100% ослободување од нотарските трошоци за солемнизација на договорот, за пласмани со нова изложеност од најмалку 3.000 еур, (под нова изложеност се подразбира целосно нов кредит, рефинансирање од друга банка или дополнителен износ на кредит над рефинансираните производи во СБ)
  • 100% ослободување од административни трошоци
СТАНБЕН КРЕДИТ
  • 100% попуст на административните трошоци
  • 100% попуст на трошоци за процена
  • 100% попуст на нотарските трошоци за воспоставување на заложно право како и упис на заложното право во Агенцијата за Катастар на недвижности (за нови пласмани)
ПОТРОШУВАЧКИ КРЕДИТ СО ОБЕЗБЕДУВАЊЕ
  • 100% попуст на административните трошоци
  • 100% попуст на трошоци за процена
  • Дополнитено и 100% попуст на нотарските трошоци за воспоставување на заложно право како и упис на заложното право во Агенцијата за Катастар на недвижности, за кредити со дополнителна изложеност од минимум 10.000 ЕУР (под дополнителна изложеност се подразбира целосно нов кредит, рефинансирање од друга банка или рефинансирање необезбедени производи од СБ)

За пример пресметка и совет клиентите да се обратат кај вработените во филијалите или на 15110.

Кредити

НЛБ Банка со нова промотивна кампања за кредитите за физички лица

Објавено

на

Од денеска, први септември, НЛБ Банка започнува нова промотивната кампања за кредити наменети за физички лица. Следејќи ги потребите и барањата на клиентите, во рамките на кампањата овозможени се низа поволности за сите оние кои во периодот од 1 септември до 31 октомври 2022 година ќе аплицираат за некој од кредитните продукти на Банката. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка со нова кредитна линија за стимулирање и развој на домашните компании

Објавено

на

НЛБ Банка Скопје во соработка со Развојната Банка на Република Северна Македонија (РБСМ) воведува нов кредитeн продукт за правни лица со субвенционирана каматна стапка. Станува збор за кредитен продукт на износ до 30.000.000 денари, со субвенционирана фиксна годишна каматна стапка до 4% и рок на отплата до 12 месеци. За него ќе можат да аплицираат домашните компании кои оствариле добивка во 2021 и се одлучиле истата да ја реинвестираат. (more…)

Продолжи со читање

Кредити

Нова кредитна линија од Комерцијална банка за обртни средства за вашиот бизнис

Објавено

на

На вашиот бизнис му требаат обртни средства? Комерцијална банка ви нуди кредит до 30.000.000 денари со субвенционирана камата преку Програма на Развојната банка на Северна Македонија, наменета за компании кои ја реинвестираат добивката од 2021 година. (more…)

Продолжи со читање

Популарно