Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Депозити

Стопанска банка АД-Скопје со нови каматни стапки за депозитите за население

Објавено

на

Стопанска банка АД-Скопје започнувајќи од 01.07.2019 изврши промена на каматните стапки на депозитите на население.

Воедно во примена од 01.07.2019 Стопанска банка изврши:

1. Воведување на фиксни каматни стапки и укинување на променлива каматна стапка, за нови орочени депозити со рокови на орочување до (и) 36 месеци и

2. Укинување за нови орочувања за следните видови на орочени депозити:
   – Орочен депозити МОЈ ПЛАН за рок на орочување од 48 и 60 месеци, во валути: МКД И ЕУР.
   – Орочени девизни депозити со камата во денари со рокови на орочувања од 1, 3, 6, 12 и 24 месеци, во валути: ЕУР и УСД.

Постојните орочени депозити кои се укинуваат од понудата на СБ, остануваат во примена до денот на достасаност при што согласно Договорот за конкретниот орочен депозит, СБ го преорочува согласно важечките услови на денот на преорочување.

Се известуваат клиентите на овие депозити, дека имаат можност да го уредат својот деловен однос со СБ и да извршат мигрирање на средствата од постојниот депозит на некои од останатите важечки депозитни производи на СБ.

Увид во актуелните каматни стапки, клиентите можат да извршат во Филијалите на Банката, на 24/7 Контакт центарот на (02) 3100-109 или во листата со каматни стапкиобјавена на веб страницата на Банката.

Депозити

ПроКредит Банка советува: Навиката за штедење треба да се развива од најмали нозе

Објавено

на

Сите сакаме да имаме заштеда за идни планови, школување на децата и погодни инвестиции, но ретко кој од нас трга дел од своите редовни месечни приходи настрана за идни потреби. Откажувањето од можноста да си пружиме дополнителни задоволста сега за сметка на идни планови е многу тешко, а особено и невозможно додека ги гледаме парите на сметка. Токму поради оваа причина секој од нас треба да се потруди да стекне навика за штедење која нема да го става во искушение трошењето до последен денар на парите на сметка. (more…)

Продолжи со читање

Депозити

ТТК Банка АД Скопје со нов промотивен депозит за штедачите – ПРОМО ФИКС 15 во денари и во евра

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје понуди нов промотивен депозит ПРОМО ФИКС 15 со атрактивни фиксни каматни стапки за штедење во денари и во евра на 15 месеци во промотивен период од 10 мај до 30 јуни 2019 година. (more…)

Продолжи со читање

Депозити

Депозит “Среќна Среда” од Халкбанк

Објавено

на

Некои велат, среда е денот на среќата. Но, зошто токму среда? Постојат истражувања кои велат дека секаква умствена активност во денот среда, како читање, пишување, разговарање, би се одвивала со посебен фокус и внимание. Оттука, не случајно и се користи терминот „среќна среда“, а пак Халкбанк воведе нов промотивен депозит кој веќе е активен секоја среда, и тоа со посебни промотивни услови. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange