Connect with us

Домашни банки

Стопанска банка АД – Скопје: Проверка на термин и локација за подигнување на платежната картичка

Објавено

на

На интернет страницата на Стопанска банка АД – Скопје достапен е формулар преку кој можете во секое време да проверите во која филијала и во кој термин (ден и час) треба да ја подигнете вашата платежна картичка од програмата на Владата „Купувам Домашно“.

– на www.stb.com.mk/DPK едноставно внесете ЕМБГ и добијте ја посакуваната информација.

На овој начин, Банката им овозможува на над 110.000 клиенти кои треба да добијат картичка од филијалите, безбеден, брз и едноставен начин да се направи проверката и да се продолжи со ефикасната дистрибуција и издавање на картичките, без непотребни посети на филијалите или јавувања во Контакт центарот. Листата се ажурира на дневна основа, согласно изработката и дистрибуцијата на картичките во филијалите.

Банката подготви и корисни прашања и одговори за корисниците на платежните картички достапни на интернет страницата на Стопанска банка АД – Скопје.

Воедно, Банката ги потсетува клиентите дека ажурирање на телефонски број или e-mail адреса за постојните клиенти на Банката е овозможено преку 24/7 Контакт центарот на (02)3100-109.

Домашни банки

НЛБ Банка со известување за предвремена исплата на септемвриските пензии

Објавено

на

НЛБ Банка ги известува своите клиенти – пензионери дека ќе ги исплати септемвриските пензии на 28 – ми септември (понеделник). (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Стопанска банка а.д. Битола со известување за исплата на пензии и социјална помош за месец септември

Објавено

на

Стопанска банка а.д. Битола ги известува своите клиенти – пензионери дека исплатата на пензиите за месец семптември, ќе се изврши во 4 групи во сите отворени експозитури на банката, согласно следниот распоред составен според висината на нивната пензија: (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Стопанска банка АД – Скопје со известување за предвремена исплата на септемвриските пензии

Објавено

на

Имајќи ги во превид препораките и засилените мерки за заштита од ширење на COVID – 19, Стопанска банка АД – Скопје ги известува своите клиенти-пензионери дека пензиите за месец септември од фондот на ПИОМ ќе бидат предвреме процесирани при што ќе се спроведе готовинска исплата во етапи, со цел да се намали концентрација на пензионери во филијалите и да се овозможи поголема заштита на оваа категорија клиенти. (more…)

Продолжи со читање

Популарно