Connect with us

Домашни банки

Стопанска банка АД – Скопје од денес започна со готовинска исплата на паричните средства од социјална заштита

Објавено

на

Стопанска банка АД – Скопје ги информира своите почитувани клиенти дека на 01.09.2020 (вторник), изврши процесирање на паричните средства за социјална и детска заштита, при што за клиентите – корисници на дебитни картички, средствата веќе се достапни за располагање САМО во трговија и на банкоматите.


За клиентите кои не користат платежни картички, готовинска исплата во филијалите на Банката ќе се изврши етапно, во периодот од 02-ри септември (среда) до 04-ти септември (петок) 2020 година, со строго дефиниран редослед по азбучен ред и тоа според почетната буква од презимето:

•    02.09.2020 (среда) исплата за А, Б, В, Г, Д, Ѓ, Е, Ж, З, Ѕ; (презиме)
•    03.09.2020 (четврток) исплата за И, Ј, К, Л, Љ, М, Н, Њ, О; (презиме)
•    04.09.2020 (петок) исплата за П, Р, С, Т, Ќ, У, Ф, Х, Ц, Ч, Џ, Ш; (презиме)

Потребно е клиентите да се придржуваат до овој распоред со цел успешно спроведување на исплатата и намалување на редот на чекање. Од банката апелираат овие клиенти при посета на филијалата, пред се заради лична заштита, да поднесат и барање за изработка на дебитна картичка со што ќе бидат подготвени за подигнување на нивните средства следниот месец.
 
Банката повторно апелира до сите клиенти корисници на средствата за социјална заштита да пристапат кон активно користење на дебитните картички и банкоматите со цел намалување на нивната потреба од користење на филијалите не само за овие приливи туку и за приливите кои следуваат додека траат мерките за заштита.

Клиентите кои ќе ги посетат филијалите на Стопанска банка АД – Скопје, задолжително треба да се придржуваат до следните препораки:

•    Доследно запазување на редоследот на исплата по датум и азбучен ред
•    Примена на превентивни мерки во насока на заштита на јавното здравје (задолжително користење на маски или марами) и одржување меѓусебно растојание од најмалку 2 метри, за што се ангажирани и редарски службеници.

Домашни банки

Пензиите ќе се исплаќаат од 27-ми октомври

Објавено

на

Владата на Република Северна Македонија на денешната 13-та седница ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за октомври 2020 година и притоа го задолжи Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на Северна Македонија да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 26.10.2020 година (понеделник) (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Известување за нова локација на банкомат на Централна кооперативна Банка АД Скопје

Објавено

на

Централна кооперативна Банка АД Скопје ги известува своите почитувани клиенти дека е поставен нов банкомат на следната локација: во просториите на локалот Шкорпион 13, бул. “Маршал Тито” бр. 79, Куманово. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Халкбанк АД Скопје прва банка од регионот која се вклучува на глобалната коалиција „Прајслес Планет“ (Priceless Planet) на Mastercard за зачувување на животната средина

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје, како компанија чија стратегија за општествено одговорно делување се темели на подигнување на еколошката свест, од 20 октомври склучува партнерство со големата глобална иницијатива на Mastercard, наречена „Прајслес Планет“ (Priceless Planet), чија цел е преку својата широка коалиција да обедини повеќе бизниси и потрошувачи од целиот свет за поддршка во засадување 100 милиони дрвја, но и да инспирира колективни акции за решавање на климатските промени. (more…)

Продолжи со читање

Популарно