Connect with us

Домашни банки

Стопанска банка АД – Скопје: Информација за измена и дополнување на Тарифа за надоместоци за правни и за физички лица

Објавено

на

Стопанска банка АД – Скопје ги известува своите почитувани клиенти дека од 1.11.2022 година изврши измени и дополнувања во Тарифата за надоместоци и услуги за правни и физички лица.

Измените се однесуваат на следните услуги:

  • Процесирањето на хартиени налози (ПП30, ПП50 и ПП53) налози преку клиринг
  • Сторнирање/повлекување на налог преку клиринг
  • Издавање на извештаи од блокирани сметки
  • Критериумите за ослободување од трошок за годишна чланарина за Visa Classic Debit и MasterCard Debit
  • Прифаќање на платежни картички во ПОС трговската мрежа
  • Користење на дигиталното банкарство за физички и правни лица

Тарифите со надоместоци за физички и правни лица се достапни на следните линкови:
Правни лица
Физички лица

Домашни банки

Радмила Јованова од Шпаркасе Банка – Филијала Штип со награда за спортски подвиг во 2022 година

Објавено

на

Општина Штип традиционално секоја година организира настан – „Избор на спортист на годината на Штип”, на кој се избираат најдобрите спортисти и спортски работници и клубови во изминатата година.

(more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Добивката на ТТК Банка порасна за 36,4% и дојде до 1 милион евра во 2022 година

Објавено

на

Во услови на изразена економска и енергетска криза, динамичен пазар и силна конкуренција, водејќи се од основните принципи за сигурно и стабилно работење, ТТК Банка АД Скопје управуваше успешно со сите деловни аспекти од работењето што ја одразува одржливоста на деловен модел. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Одличното справување со NPL на Халкбанк и донесе профит од 12 милиони евра во 2022 година

Објавено

на

Халкбанк ги објави резултатите од работењето во изминатата 2022 година, кои го потврдија епитетот најбрзо растечка банка во Северна Македонија. Сето тоа постигнато со посветена работа, добро дефинирана стратегија и фокус на зацртаните цели. (more…)

Продолжи со читање

Популарно