Connect with us

Домашни банки

Стопанска банка АД – Скопје издаде 100.000 платежни картички од проектот „Купувам Домашно“

Објавено

на

Стопанска банка АД – Скопје заклучно со 18.07.2020 година издаде 100.000 платежни картички од проектот и процесот на издавање продолжува и понатаму.

Клиентите кои го пропуштиле својот термин можат да се обратат во секој следен работен ден во посочената филијала.

Клиентите кои се уште немаат термин (од последната група решени приговори) најдоцна до среда ќе добијат термин и локација за подигнување на картичките.

Од Стопанска банка АД – Скопје напоменуваат дека средствата на картичките треба да се искористат најдоцна до 15 август 2020 година.

Работното време на филијалите на Банката е од 8:30 до 16 часот од понеделник до петок за сите трансакции на клиентите и за издавање на картичките.

Исклучок се филијалите Тетово Нова и Куманово.

– Тетово Нова продолжува да работи исклучиво за издавање на картички од 8:30 до 19 часот.
– Филијалата Куманово за издавање на картичките работи само од 14:30 до 19 часот.

За дополнителни информации за картичките и за работното време на филијалите на Стопанска банка АД – Скопје обратете се во 24/7 Контакт центар на (02)3100 109 или користете ја веб страницата на Банката.

Домашни банки

Стопанска банка АД – Скопје започна со исплата на ноемвриските пензии

Објавено

на

Имајќи ги во превид препораките и засилените мерки за заштита од ширење на COVID – 19, Стопанска банка АД – Скопје ги известува своите клиенти пензионери дека пензиите за месец ноември од фондот на ПИОМ се предвреме процесирани при што ќе се спроведе готовинска исплата во етапи, со цел да се намали концентрација на пензионери во филијалите и да се овозможи поголема заштита на оваа категорија клиенти. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Македонска банкарска асоцијација донира лаптопи за студенти и ученици

Објавено

на

Финансиската писменост е еден од важните предуслови за квалитетен живот, спокојно планирање на животните трошоци и распоредување на приходите на секој поединец. Македонската банкарска асоцијација особено внимание посветува на финансиската писменост на клиентите на членките на асоцијацијата, банките и штедилниците, и вложува ресурси за нејзино подобрување, почнувајки од најраните години на децата. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка со уште една општествено одговорна мисија – Онлајн обуки за практични вештини и знаење на 500 средношколци

Објавено

на

Во услови на пандемија од вирусот Covid-19 и ограничен пристап на учениците до наставните процеси, Комерцијална банка успеа на 500 средношколци од СЕПУГС „Васил Антевски Дрен“ од Скопје да им пренесе практични вештини и знаење на теми од суштинско значење за нивното образование, идно вработување и градење здрави финансиски навики. (more…)

Продолжи со читање

Популарно