Connect with us

Домашни банки

Стопанска банка АД – Скопје доби признание од Виза за Банка со најголемо учество во бесконтактните плаќања со картички во 2021 година!

Објавено

на

Стопанска банка АД – Скопје доби уште едно големо признание. Водечката светска компанија Visa и додели признание на Стопанска банка АД – Скопје за Банка со најголемо учество во бесконтактните плаќања со картички во текот на 2021 година!

Бесконтактните плаќања се преовладувачки тренд во светот кој Стопанска банка навремено го препозна, станувајќи лидер на домашниот пазар во издавањето на бесконтактни картички и промовирање на нивната употреба при плаќањето.

„Особено сме среќни што преку масовното инвестирање во бесконтактната технологија на картичките Стопанска банка се потврди како лидер во промоцијата на безготовинските плаќања во нашата земја, со тоа што плаќањето со бесконтактни картички стана не само побрзо и полесно од плаќањето во готовина, туку и посигурно и побезбедно во услови на светската пандемија. Благодариме на Visa за признанието и продолжуваме понатаму да воведуваме современи производи и решенија за нашите клиенти”, се вели во соопштението на Стопанска банка АД – Скопје.

Домашни банки

Халкбанк ги зголеми платите на своите вработени во просек за 14%

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје изврши генерално покачување на платите на сите, над 700 вработени во банката на ниво на просек од 14%, со што најзначително се влијае на пораст на најниската плата во банката. Со ова Банката уште еднаш ја потврди својата грижа за обезбедување континуиран развој и мотивација на вработените кои се еден од главните чинители на успешното работење на банката. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Капиталните инвестиции и кредитниот раст во главен фокус на Стопанска банка АД – Скопје

Објавено

на

Со раст на нето-добивката, силна кредитна поддршка на населението и на бизнис-секторот, како и со раст на бројот на клиенти и депозити, Стопанска банка АД-Скопје успешно ја заокружи 2022 година. Постигнатите високи резултати во работењето се продолжение на континуираниот раст на Банката и на силната посветеност кон клиентите, вработените и заедницата во целост. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Преку нејзиниот докажан бизнис модел базиран на стабилни фундаменти, Стопанска Банка “изброи” 42,5 милиони евра добивка за 2022 година

Објавено

на

Во согласност со неревидираните финансиски извештаи на Стопанска Банка АД-Скопје (во натамошниот текст: СБ или Банката) со пресечен датум 31.12.2022 година, добивката пред оданочување на Банката изнесува 2.617.019 илјади денари, односно незначителни 4% под нивото остварено минатата година. Истовремено, остварената добивка пред оданочување и исправка на вредност изнесува 3.851.117 илјади денари, што претставува зголемување за 10% во однос на 2021 година. Со тоа, Банката го задржува долгогодишниот континуитет на постигнати успешни финансиски резултати засновани на стабилни фундаменти, прудентен пристап кон ризиците, докажан бизнис – модел, силна капитална позиција и добро корпоративно управување. Успешното работење е остварено во услови на органски раст на активата на Банката која на крајот на годината изнесува 122.848.627 илјади денари, што претставува раст од 8% во однос на 2021 година. На тој начин, Банката го продолжува перманентиот раст на нејзините бизнис – активности во согласност со својата деловна стратегија. (more…)

Продолжи со читање

Популарно