Connect with us

Домашни банки

Стопанска банка АД Скопје доби благодарница од Министерството за здравство

Објавено

на

Од почетокот на пандемијата, Стопанска банка АД – Скопје одговорно делува преку бројни активности за заштита на здравјето на вработените, клиентите и на пошироката заедница.

Банката инвестира во едукација, во подобрување на хигиената, вложува во опрема за заштита на работното место и во достапноста преку 24/7 дигиталните канали и услуги.

Дополнително, во повеќе наврати Стопанска банка АД – Скопје донираше вредна опрема во клиничките центри и институциите кои се грижат за здравјето на граѓаните.

Токму поради целата таа посветеност за брзо и полесно надминување на корона кризата, Министерството за здравство и додели благодарница на Стопанска банка АД – Скопје за придонесот и ангажманот при справување со пандемијата предизвикана од коронавирусот Ковид-19.

„Благодарноста која ја имаме за здравствените работници е огромна и се радуваме доколку успеавме да им бидеме од помош во оваа битка со коронавирусот.”, велат од Стопанска банка АД – Скопје.

Битката е заедничка и секој од нас мора да продолжи да ги применува трите најосновни правила за заштита:
– одржување на соодветно растојание
– користење на маска/марама и
– често миење на рацете

Домашни банки

Со онлајн апликација побрзо до трансакциска сметка и дебитна картичка од Комерцијална банка

Објавено

на

Сега веќе едноставно и брзо можете онлајн да отворите трансакциска сметка и да добиете дебитна картичка од Комерцијална банка. Поднесете го барањето онлајн, преку веб страницата на Банката, а Комерцијална банка ќе ви отвори сметка и ќе ја изработи дебитната картичка што вие ќе ја изберете.

(more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Судот им го отежнува патот до правдата на акционерите на Стопанска Банка Скопје

Објавено

на

Координативното тело за преземање активности за остварување на правата од приоритетните акции на Стопанска банка АД Скопје до редакцијата на Банкарство достави отворено писмо преку кое имаат за цел да ги остварат своите акционерски права. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Колку чекори се потребни за подарок е-ваучер во вредност од 1.000 денари?

Објавено

на

Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје во соработка со Visa International доделува вредносен е-ваучер на износ од 1.000 МКД за секоја онлајн апликација за платежна картичка од брендот Visa преку Sparky Viber Chat асистентот во само три чекори: (more…)

Продолжи со читање

Популарно