Connect with us

Домашни банки

Стопанска банка АД Скопје во соработка со општина Крушево го реконструираа детското игралиште на „Гумење“

Објавено

на

Привршува реконструкцијата на детското игралиште на „Гумење“ кое беше оштетено и несоодветно за користење на младите. Ова игралиште се наоѓа веднаш до спомен куќата „Тодор Проески“ и истото е санирано со поддршка на општествено одговорната Стопанска банка АД Скопје.

„Најпрво, огромна благодарност до Стопанска банка АД Скопје за спроведување на оваа активност и за поддршката која ни ја дадоа во реконструкцијата на ова игралиште. Банката уште еднаш покажа дека е општествено одговорна и дека се труди преку своите активности да отвора можности за младите и да решава проблеми кои се од поширок интерес.

Како што се заблагодарувам на Стопанска банка АД Скопје така сакам и да апелирам до моите сограѓани ова детско игралиште заеднички да го одржуваме, да го зачуваме затоа што останува за нас и се што се прави се прави за најмладите, за нашите деца, за сите граѓани на општина Крушево.“, изјави градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски.

Игралиштето е со нов изглед, безбедно за користење и со подобро уредена околина благодарени на заложбата на општина Крушево и општествено одговорната Стопанска банка АД Скопје.

Погледнете ги фотографиите од реконструираното детско игралиште 👇

Домашни банки

Централна кооперативна банка АД Скопје оствари добивка во висина од 8,3 милиони денари во првото полугодие од 2020 година

Објавено

на

Во периодот март-јуни 2020 година, македонската економија се одвиваше во услови на прогласена вонредна состојба. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Костовски: Народната банка изврши холокауст во банкарскиот сектор врз Еуростандард банка

Објавено

на

Најголемиот акционер во Еуростандард Банка АД Скопје, Трифун Костовски денеска на прес конференција посочи дека сценариото за ликвидација на Еуростандард банка се спремало, а тие кои знаеле од Народната банка дека ќе се затвори банката, си ги повлекле парите навреме. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

ТТК Банка АД Скопје оствари добивка од 30,5 милиони денари во првите 6 месеци од 2020 година

Објавено

на

Во периодот од 1.1.2020 до 30.6.2020 година ТТК Банка АД Скопје дејствуваше во насока на остварување на своите приоритетни цели и задачи дефинирани во Деловната политика и во Финансискиот план на Банката за 2020 година, при што во текот на периодот го прилагодуваше своето работење на тековните економски и пазарни услови на стопанисување, во услови на прогласена вонредна состојба во државата, поради пандемијата од вирусот COVID-19. (more…)

Продолжи со читање

Популарно