Connect with us

Кредити

Станбените кредити се најатрактивни за физичките лица

Објавено

на

Анализирано според намената на кредитите одобрени на физичките лица, станбените кредити се најатрактивните кредити за населението, покажуваат податоците на Народната банка на Република Северна Македонија (НБРСМ).

Тие и понатаму бележат месечен и годишен раст којшто во јануари забавува и изнесува 0,5% и 14,5%, соодветно.

Кај потрошувачките кредити  како најзастапена категорија, во првиот месец од годината е забележан месечен пад од 0,1%, додека на годишна основа е остварен раст од 10,9%.

Во јануари, автомобилските кредити остварија месечно и годишно зголемување од 1,0% и 1,1%, соодветно, додека кредитите одобрени на кредитни картички бележат надолна месечна и годишна промена од 0,6%, соодветно.

Овој месец, негативните салда на тековните сметки забележаа месечен и годишен раст од 9,2% и 4,8%, соодветно, додека кредитите одобрени врз други основи остварија месечен пад од 0,5%, при истовремен годишен раст од 1,6%.

Домашни банки

НЛБ Станбени кредити – Твој дом, твој избор!

Објавено

на

НЛБ Банка во периодот од 11.03.2019 до 31.05.2019 година води промотивна кампања за сите кредити за физички лица. Во рамки на промотивната понуда, Банката меѓу другото, нуди нови станбени кредити со пониски каматни стапки. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка со промотивна кампања и намалени каматни стапки за кредитите за физички лица

Објавено

на

НЛБ Банка во периодот од 11.03.2019 до 31.05.2019 година води промотивна кампања за сите кредити за физички лица. Во рамки на промотивната понуда Банката нуди нови потрошувачки и станбени кредити со пониски каматни стапки. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Стопанска банка АД – Скопје воведува промотивни услови за станбениот и за потрошувачките кредити

Објавено

на

Како одговор на зголемената побарувачка за станбени и потрошувачки кредити, кои од почетокот на годината во Стопанска банка АД – Скопје се достапни со вклучено осигурување, Банката воведува промотивна понуда за овие 2 категории производи: (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange