Connect with us

Платежни картички

Среќна среда во Cineplexx: НЕПРОЦЕНЛИВО

Објавено

на

Психологијата на филмот е подкатегорија на психологијата на уметноста која ги проучува карактеристиките на филмот и неговото производство во врска со перцепцијата, сознанието, наративното разбирање и емоциите. Тоа што нас постојано не враќа во кино салите се емоциите.

Kиното има некаква сензационална способност да влијае на сите нашите емоции, и ние сме доста подложни на нив. Поради оваа причина, нашиот мозок ги обработува настаните што ги гледаме на големиот екран на ист начин како и случувањата во реален живот.

Сметаме дека примарна работа во емоција е субјективната етикета што ја даваме. Но, емоциите се “интегрирани програми„: тие вклучуваат мозочни системи и периферни системи, како и однесување и субјективно искуство. И сето тоа е едно. Сето тоа е всушност емоција.

Психилозите велат дека секогаш кога ќе почувствуваме некаква емоција, треба да ја кажеме или да ја изразиме преку нашето однесување. Затоа во кино никогаш не се оди сам или луѓето кои гледаат филмови сосема сами, потешко се враќаат назад во реалноста.

Има уште еден процес што се случува во исто време, а понекогаш тие се движат во иста насока, понекогаш во различни насоки, а тоа е дека сте исто така сме склони да се сетиме на некоја акција која била (не)успешна во минатото во вашиот живот и е многу слична на некоја сцена од филмот. Тука спаѓаат перцепцијата, сознанието и наративното разбирање.

Затоа, Cineplexx мисли на нашите емоции и убаво поминато време со саканите личности и пријателите. Во партнерство со Mastercard, подготвија супер изненадување за студените денови кои доаѓаат.

Секоја среда во текот на октомври, ноември и декември, за плаќање на еден кино билет со бесконтактна Mastercard или Maestroкартичка, односно со извршена бесконтактна трансакција во кино салите “Cineplexx” во Скопје, учесниците во кампањата истовремено ќе добијат уште еден кино билет како подарок.

Учесниците во кампањата треба да ги користат бесконтактните Mastercard и Maestro картичките валидни во Република Македонија на денот на извршувањето на трансакцијата. Плаќањето со овие картички треба да се врши бесконтактно, со ставање на бесконтактната картичката на POS терминалот.

Дозволете да се опуштите секоја среда, во средината на работните обврски. Одвојте го денот да го поминете во друштво со најмилите, да им се препуштите на емоциите. Трансакциите на Mastercard и Maestro се брзи и сигурни, времето поминато со најмилите е непроценливо.

Останато

Mastercard го менува своето препознатливо лого!

Објавено

на

Компанијата Mastercard објави дека донесена е Одлука за менување на изгледот на своето препознатливо лого. По повеќе од половина век, компанијата ќе го отстрани своето име од логото, каде како заштитен знак ќе останат само црвениот и жолт круг. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Ќе се спречува перењето пари – плаќање во кеш само до 1.000 евра!

Објавено

на

Како што пристигна Новата година, така почнаа да важат и нови законски одредби. Откако претходната година во јули беше донесена одредбата на Законот за спречување на перење пари и финансирање тероризам со која прагот на дозволените плаќања во кеш од енормни 15.000 евра драстично се намали на 2.000 евра, заклучно со почетокот на 2019-та година, прагот дополнително се намали на “само” 1.000 евра. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка АД Скопје ги намали каматните стапки за дозволено пречекорувањи и кредитни картички

Објавено

на

Поради намалување на каматната стапка на благајничките записи, Комерцијална банка АД Скопје донесе одлука, почнувајќи од 01.01.2019 година, да изврши намалување на каматните стапки кај дозволеното пречекорување на трансакциските сметки за физички лица и кај дел од кредитните картички за правни и за физички лица. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange