Connect with us

Платежни картички

Спремни за совршениот есенски шопинг?

Објавено

на

Шопингот можеби не е добар за вашиот паричник, но тоа може да биде добро за вашето здравје, укажува новото истражување. Одење меѓу продавниците и подигање на тешки торби за купување обезбедува тренингот што согорува 385 калории неделно.

Има 6 основни бенефиции зошто луѓето треба да одат на шопинг:

  • Го подобрува расположението;
  • Ја подига самодовербата;
  • Ќе ви помогне да сте попродуктивни на работното место;
  • Ја подобрува креативноста;
  • Прави да се чувствувате дека имате контрола врз се.

Стопанска Банка АД – Скопје, најде начин како шопингот да го направи уште подобар, поинтересен и позабавен.

Наградувајќи ја довербата на сите корисници на Visa и MasterCard кредитните картички, во текот на Октомври,овозможува 0% минимална месечна отплата на главницата од кредитните картички.

Искористе ја ова можност и употребете ја Вашата картичка за искористување на промотивните понуди и сезонски попусти, како и можноста да купувате на рати без камата на повеќе од 1.000 продажни места во трговската мрежа на Стопанска банка.

По истекот на промотивниот период, добивате најниска отплата од само 3% за Visa и MasterCard картичките. Овој попуст се однесува само на минималниот износ на месечната отплата што треба да се подмири во рамките на рокот за плаќање (а не и на пресметаната месечна камата), но Вие секогаш имате слобода да уплатите поголем износ согласно можностите, во било кое време и без никаков дополнителен надомест.

Останато

Mastercard го менува своето препознатливо лого!

Објавено

на

Компанијата Mastercard објави дека донесена е Одлука за менување на изгледот на своето препознатливо лого. По повеќе од половина век, компанијата ќе го отстрани своето име од логото, каде како заштитен знак ќе останат само црвениот и жолт круг. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Ќе се спречува перењето пари – плаќање во кеш само до 1.000 евра!

Објавено

на

Како што пристигна Новата година, така почнаа да важат и нови законски одредби. Откако претходната година во јули беше донесена одредбата на Законот за спречување на перење пари и финансирање тероризам со која прагот на дозволените плаќања во кеш од енормни 15.000 евра драстично се намали на 2.000 евра, заклучно со почетокот на 2019-та година, прагот дополнително се намали на “само” 1.000 евра. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка АД Скопје ги намали каматните стапки за дозволено пречекорувањи и кредитни картички

Објавено

на

Поради намалување на каматната стапка на благајничките записи, Комерцијална банка АД Скопје донесе одлука, почнувајќи од 01.01.2019 година, да изврши намалување на каматните стапки кај дозволеното пречекорување на трансакциските сметки за физички лица и кај дел од кредитните картички за правни и за физички лица. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange