Connect with us

Домашни банки

Одличен успех на спортистите од Синдикатот при Стопанска банка АД – Скопје на Бофосијада 2019

Објавено

на

Синдикатот при Стопанска банка АД – Скопје секоја година зема активно учество на банкарските игри во Македонија, а овојпат учествуваше и на меѓународните спортски игри во Србија под името #Бофосијада 2019.

Стопанска банка АД-Скопје е горда на своите вработени кои го освоија третото екипно место на овие меѓународни игри и повторно ја претставуваа Банката во најдобро светло.

Тимски и индивидуално, вработените на СТБ освоија повеќе медали и трофеи:

– прво место фудбал

– второ место стрелаштво (екипно)

– Беата и Зоран освоија злато во стрелаштво

– Марјанчо донесе злато во пикадо

На банкарските игри во Охрид оваа година освоија трето место екипно и бројни резултати во сите спортови:

 прво место кошарка

– прво место стрелаштво (жени)

– прво место шах (мажи)

– трето место пикадо (жени)

– трето место куглање (жени)

– второ место баскет (жени)

– второ место тенис мешани двојки

Тимскиот дух се гради и негува со години, за што се доказ и овие успеси на спортистите.

Домашни банки

Започна интеграцијата на Шпаркасе банка и Охридска банка предводена од Ассеко СЕЕ

Објавено

на

Ассеко СЕЕ доби комплексен проект во Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје со чија имплементација се очекува две од најдобрите пет банки во Северна Македонија, Шпаркасе Банка и Охридска банка да се спојат во една банка. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Од 21.09.2020 година (понеделник) Шпаркасе Банка ќе прифаќа фактури само во хартиена форма

Објавено

на

Шпаркасе Банка Македонија ги известува сите деловни партнери и соработници дека Уредбата со законска сила за примена на Законот за данокот на додадена вредност за време на вонредна состојба престанува со важност на 20.09.2020 година. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка овозможува тргување со акции без провизија на денешниот „Инвеститорскиот ден“ на Македонска берза

Објавено

на

По повод одбележувањето на 25 години од основачкото собрание на Македонска берза АД Скопје, Берзата денес одржува т.н. „Инвеститорски ден“. (more…)

Продолжи со читање

Популарно