Connect with us

Депозити

Со ФИКС Јуниор создадете среќна иднина за вашето дете!

Објавено

на

Октомври е месецот на штедење, па затоа ФИКС Јуниор е тука да ве потсети колку е важно да ја обезбедите иднината на Вашите најмили со детското штедење на УНИБанка!

Родителите често сакаат да отворат штедни сметки за своите деца, да им помогнат да научат да заштедат за иднината и полесно да управуваат со нивните пари. ФИКС Јуниор ви нуди одлична можност за да ја обезбедите финансиската иднина на Вашите деца!

Депозитот е наменет за малолетни лица – за сите деца до 18 годишна возраст. Штедењето е во денари и во евра, а депозитот нуди фиксна каматна стапка до 4%, со можност за дополнителни вложувања во секое време.

Со ФИКС Јуниор депозитот парите може да ги орочите на 24, 36, 48 и 60 месеци. Каматната стапка за орочени денарски депозити на 24 месеци изнесува 2,50% годишно, за 36 месеци – 3,00% годишно, за 48 месеци – 3,20% годишно, и за 60 месеци – 4,00% годишно. За орочените девизни депозити каматната стапка за 24 месеци изнесува 1,20% годишно, за 36 месеци – 1,40% годишно, за 48 месеци – 1,60% годишно, и за 60 месеци – 1,80% годишно.

рок

24 месеци

36 месеци

48 месеци

60 месеци

ДЕНАРИ

2,50%

3,00%

3,20%

4,00%

        ЕВРА               1,20%                1,40%                 1,60%                1,80%

 

Прочитајте повеќе за детското штедење ФИКС Јуниор во УНИБанка на следниот линк.

Депозити

НЛБ Банка ги намали каматните стапки на депозитите за физички лица

Објавено

на

НЛБ Банка ги намали каматните стапки на депозитите за физички лица во МКД и ЕУР од 0,01 до 0,40 процентен поен. Новите каматни стапки се со важност од 7.7.2020 година. (more…)

Продолжи со читање

Депозити

Комерцијална банка АД Скопје од 1-ви јули ги намали каматните стапки на депозитите

Објавено

на

Почнувајќи од 01.07.2020 година, Комерцијална банка АД Скопје ги намали каматните стапки на дел од орочените денарски депозити на правни лица со фиксна каматна стапка (за договори склучени по 01.10.2017 година) и на дел од орочените денарски депозити на правни лица со прилагодлива каматна стапка (за договори склучени пред 01.10.2017 година) за 0,20 п.п. (more…)

Продолжи со читање

Депозити

ПРОМО ФИКС – промотивни депозити од ТТК Банка во денари и евра на 15 и 25 месеци

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје нуди промотивни депозити – ПРОМО ФИКС со атрактивни фиксни каматни стапки за штедење во денари и во евра на 15 и 25 месеци, во промотивниот период од 20 мај до 30 септември 2020 година. (more…)

Продолжи со читање

Популарно