Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Компании

Со веб страница 53,9% од фирмите, 21% со онлајн нарачки

Објавено

на

Од вкупниот број  фирми во Македонија  53,9% годинава имале веб-страница или почетна страница. Од нив, 89,6% на веб-страницата понудиле опис на производите/услугите, ценовници, 51,7% навеле линкови/референци до нивните профили на социјалните медиуми, а 21% обезбедиле онлајн нарачување или резервирање, објави денеска Државниот завод за статистика.

Во однос на е-трговијата, 5,7% од деловните субјекти, со е-продажба примиле нарачки преку компјутерските мрежи, а 4,4% примиле нарачки за стоки или услуги, преку веб-продажба.

Од вкупниот број фирми,  94,4% користеле компјутер во својата работа. Широкопојасен пристап на интернет преку фиксна конекција имале 81.5% од деловните субјекти со десет или повеќе вработени.

Компании

Банкарство.мк има потреба од Новинар / Веб едитор

Објавено

на

Нашиот тим има потреба од нов член со работна задача на позиција Новинар / Веб едитор. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во Frontwise Group

Објавено

на

Frontwise Group is a Dutch company based in Skopje, which has been working in Macedonia for five years, mostly for the Dutch market. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во Штедилница Можности

Објавено

на

Градете ја својата кариера и развивајте се како професионалец во областа на кредитирање и финансии со Штедилница Можности. Ако се идентификувате со визијата и мисијата на компанијата и ве интересира кредитирање и финансии, Штедилница Можности вработува: (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange